(Archieffoto: Lieuwe van Slooten).

D66 Voorschoten over samenwerking met Wassenaar: “Zij kunnen niet op eigen houtje keuzes gaan maken”

Het is bekend dat de gemeente Voorschoten meer samenwerking wil zoeken met de gemeenten in de Leidse regio en het oude samenwerkingsverband met Wassenaar wil gaan afbouwen. Die samenwerking moet zich alleen nog maar gaan focussen op ondersteunende en uitvoerende taken zoals het beheer van de openbare ruimte, personeelszaken en financiën, zo is te lezen in het coalitieakkoord. Over de manier waarop is de fractie van D66 echter niet over te spreken.

Beide gemeenten hebben apart een onderzoek laten doen. Het Wassenaarse onderzoek is inmiddels afgerond en daarom spreekt de gemeenteraad daar al over. Te vroeg vindt D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa: “We zouden die onderzoeken naast elkaar leggen en op basis daarvan samen conclusies trekken”, zegt Andringa. “Ze kunnen niet op eigen houtje plannen gaan maken. Dit geeft ons niet het gevoel dat we gezamenlijk willen nadenken over de toekomst.”


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met D66-fractievoorzitter Adriaan Andringa

Werkorganisatie Duivenvoorde
De twee zelfstandige gemeenten Voorschoten en Wassenaar delen het ambtelijke apparaat – Werkorganisatie Duivenvoorde (WODV) – en het gaat over de toekomst van die organisatie. “We moeten elk tot ons eigen oordeel komen”, zegt wethouder Marcel Cramwinckel. “Maar we moeten wel samen een beslissing nemen over onze toekomst en dat is het ingewikkelde hieraan.”


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met wethouder Marcel Cramwinckel

Afspraken
Het onderzoek van de gemeente Voorschoten komt aan het eind van de maand en Andringa hoopt dat Wassenaar nog bijtrekt. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik hoop dat ze zich aan de afspraken gaan houden”, aldus de fractievoorzitter van D66.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×