DoCoS dichterbij handhaving na winnen penaltyreeks

DoCoS is nog één zege verwijderd van prolongatie van het tweedeklasserschap. De Leidenaren waren dinsdagavond in Waddinxveen Be Fair de baas, maar makkelijk ging het bepaald niet. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en ook na 120 minuten was er nog geen beslissing gevallen (2-2), maar vanaf de kalkstip toonden de Leidenaren zich koelbloediger dan de thuisploeg. Door dit resultaat mag de formatie van André Devilee zich nu opmaken voor de finalewedstrijd tegen derdeklasser VVSB uit Noordwijkerhout. Deze wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld op neutraal terrein. De besturen van beide clubs overleggen vandaag over de locatie van het treffen. De winnaar van deze ontmoeting komt volgend seizoen uit in de tweede klasse zaterdag.

Na een aftastend begin van beide kanten (in het eerste half uur was er geen enkele doelpoging te noteren), was de eerste kans voor de bezoekers, maar het lobje van Sven Ravensbergen belandde net naast het doel van Be Fair-doelman Rick van Hattum. Vlak voor rust leek Chris van Empel de bezoekers toch op voorsprong te brengen, maar Van Hattum redde fraai op de kopbal van de aanvaller.

In de tweede helft scoorden de lichtblauwen na ruim tien minuten spelen de openingstreffer. Van Hattum kon een afstandsschot van Lars de Ridder nog net via de lat verwerken, maar Sven Ravensbergen toonde zich alert (0-1). Voor de gastheren was dit doelpunt het sein om vol gas te geven en de inspanningen van de thuisploeg werden tien minuten later beloond. Be Fair-middenvelder Pepijn de Pagter haalde van 25 meter afstand fraai uit en liet DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude kansloos (1-1).

In deze fase hadden de gastheren de overhand en leek een voorsprong voor ‘Wees sportief’ een kwestie van tijd, maar de DoCoS-defensie hield stand. Nadat het offensief van de bezoekers weer was geluwd, trok DoCoS (met de sterk ingevallen Mitchel Klein) het initiatief weer naar zich toe, maar in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord.

In de verlenging was de thuisploeg fysiek aan het eind van hun Latijn (drie spelers van Be Fair moesten met krampverschijnselen worden vervangen, ondanks behandelingen van Leidse spelers!) en toen de Leidenaren via een fraaie kopbal van Van Empel (na schitterend voorbereidend werk van Lars de Ridder) op voorsprong kwamen (1-2), leek de buit binnen voor de Morschbewoners. Vlak voor het einde van de verlenging werd het echter toch nog gelijk (2-2).

De prima leidende scheidsrechter Lizzy van der Helm zag geen reden om het door de Leidenaren hevig betwistte doelpunt af te keuren (Van Abswoude zou zijn gehinderd) en daardoor moesten penalty’s de beslissing brengen. De Leidenaren lieten zich door de luidruchtige Waddinxveense aanhang achter het doel niet van de wijs brengen en zo plaatste de ploeg die daar het meeste recht op had zich voor de finalewedstrijd.

DoCoS-middenvelder Joshua Overvliet was uiteraard zeer verguld over het resultaat. Overvliet:,,Het was een knotsgek duel, met alles erop en eraan. Die gelijkmaker vlak voor tijd  was toch een tikkie voor ons, maar gelukkig hebben we het vanaf de stip recht kunnen zetten. Er is een hoop gebeurd dit seizoen, maar deze overwinning geeft een enorme boost. We hebben laten zien dat we als team een resultaat kunnen halen. Ik ben erg trots op het team, tegen VVSB moeten we het nu afmaken”, aldus de Leidenaar.

Be Fair – DoCoS 2-2 na verlenging (1-1, 0-0), DoCoS w.n.s. 3-4. 56.Ravensbergen 0-1, 66. De Pagter 1-1, 95. Van Empel 1-2, 116. Koren 2-2.

Penalty’s: 1-0 Be Fair, 1-1 Peet, Van Abswoude stopt penalty, 1-2 De Ridder, 2-2 Be Fair, 2-3 Ravensbergen, 2-4 Overvliet, 3-4 Be Fair,  Be Fair schiet over, DoCoS naar finalewedstrijd. Scheidsrechter: Van der Helm. Toeschouwers : 400

Opstelling Be Fair: Van Hattum, Oosterveen, Grootenboer, Koren, Cok, De Pagter (91. Van der Lugt), Kok, Houdijk, De Vos (110. El Azzouti), Salhuteru, Smit (91. Eijkelhof)

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Gonlag (46. Maat), Peet, Van Wieringen (106. Disseveld), Jouby (65. Klein), Ravensbergen, Overvliet, De Ridder, Van Empel,  Quellhorst (72. Guijt)

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×