Wibar zaterdag officieel van start met Permit Party

Wibar, het staat voor Willem Barentzstraat, is de nieuwste danslocatie van Leiden. Dat was in het verleden al een paar keer toen er in de leegstaande hal dancefeesten werden georganiseerd, maar onlangs heeft de gemeente Leiden ook een vergunning verleend voor een periode van twee jaar. Voortaan mogen er in de Wibar twee keer per maand feesten worden gegeven, daarnaast is het cultureel jongerencentrum, zoals wethouder Van Delft het omschrijft, elk weekeinde open. Komende zaterdag wordt gevierd dat de vergunning binnen is tijdens de ‘Permit Party’ waarvoor nog kaarten te koop zijn.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Yvonne van Delft over de afgegeven vergunning voor de Wibar.

De Wibar is gevestigd aan de Willem Barentzstraat 39 op bedrijventerrein De Waard. Naast een grote ruimte op de begane grond heeft de Wibar een tweede kleinere zaal op de etage waar ook een keuken wordt ingericht. “We willen met name op vrijdag na de vrijmibo ook dat bezoekers hier iets kunnen eten,” vertelt Len van Brussel van Doorgedraaid dat verantwoordelijk is voor Wibar.

Chris de Waard in gesprek met Len van Brussel over de plannen die Doorgedraaid heeft met de Wibar.

De mensen die betrokken zijn bij Wibar hebben deels een verleden bij het Leids Vrijetijds Centrum (LVC). Dat is in 2013 gesloten en kreeg een jaar later een vervolg als Gebr. De Nobel, maar dat is volgens Len en zijn mede-initiatiefnemers toch een heel andere sfeer. In de Wibar wordt het weer wat meer underground.

Len van Brussel voor de containers die niet een geluidbarrière vormen, maar ook passen bij de uitstraling van de Wibar.

Het pand is zaterdag nog niet af. De komende maanden wordt gestaag verder gewerkt aan de inrichting.”En dat is juist leuk,” vindt Van Brussel. “Dan hebben we de bezoekers ook steeds weer iets nieuws te bieden.” Opvallend in de verder nog wat kale ruimte is een containerwand. Van Brussel: “Handig voor de opslag van allerlei zaken, de industriële look past hier goed en het houdt ook nog eens geluid tegen, want we willen geen overlast veroorzaken.”  dat zal sowieso wel loslopen. Buurt en bedrijven zijn betrokken geweest bij de plannen en hebben er geen bezwaar tegen. Woonhuizen staan er niet in de directe omgeving.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×