(Foto: Henk Aschman).

Lijk gezocht voor Leidse Rembrandt Dagen

Voor de Leidse Rembrandt Dagen is de organisatie nog op zoek naar een lijk. In het weekeinde van 13 en 14 juli staat Leiden in het teken een historische theaterspektakel rond de geboortedatum van de beroemde Leidse schilder die dit jaar 350 jaar geleden is overleden.

Het festival bestaat uit veel toneel, muziek uit de zeventiende eeuw en levende schilderijen. “Hoewel de meeste rollen bezet zijn, missen we nog een figurant die het lijk wil spelen in de Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp,” zegt voorzitter Tjeerd Scheffer van de Leidse Rembrandt Dagen. De Anatomische Les is één van de bekendste werken van Rembrandt die het op 25-jarige leeftijd schilderde.

Het lijk op het historische schilderij is van Leidenaar Adriaan Adriaansz.die bekend stond als ‘Het Kindt’ en op 41-jarige leeftijd eindigde aan de galg. Hij werd in 1632 opgehangen wegens diefstal. Op het schilderij zijn verder Nicolaes Tulp, Jacob Blok, Hartman Hartmansz., Adraen Slabran, Jacob de Witt, Mathijs Kalkoen, Jacob Koolvelt en Frans van Loenen afgebeeld.

Opgeven als figurant kan via leidserembrandtdagen@gmail.com. Meer informatie over de Leidse Rembrandt Dagen is te vinden op de site van het festival.

Cultuur Leiden Nieuws Leidse Rembrandtdagen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×