Lichtende Nachtwolken ook boven Leiden

2

Op veel plaatsen in Nederland was afgelopen nacht een bijzonder (mooi) natuurverschijnsel te zien: Lichtende Nachtwolken. Ook in Leiden was het fenomeen goed zichtbaar en werd vastgelegd door Leidenaar Colin van Gestel. Hij maakte de foto’s vanaf de toren van de Hooglandse Kerk. De Lichtende Nachtwolken boven Leiden waren te zien tussen ongeveer 23.00 uur en 00.10 uur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het fenomeen doet zich onder bijzondere omstandigheden voor. Het zijn niet de wolken zelf die licht geven, maar de zon die via ijskristallen worden weerkaatst. Het bijzondere blauwige licht is pas zichtbaar na zonsondergang.

Delen

2 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline