Donkere wolken boven het startterrein, maar de lopers gaan blijmoedig op stap (Foto's: Gerry van Bakel).

Leidse Avondvierdaagse laveert tussen regenbuien door

Het jaarlijkse wandelevenement heeft niet al te veel hinder ondervonden van het wisselvallige weer deze week. Toch bleef de opkomst onder de duizend deelnemers. Maar organisator Jeroen Weijermars van de TeddyKids Avondvierdaagse kijkt aan het begin van de derde etappe met een goed gevoel terug en alweer vooruit naar volgend jaar. “Er zijnĀ  altijd dingen die beter kunnen, maar we brengen toch heel wat mensen in beweging. En dat doen we in 2020 weer.”

De deelnemers aan de derde etappe die door polderpark Cronesteijn zal lopen, hebben rekening gehouden met een eventuele regenbui en hebben extra kleding meegenomen in rugzakken of hopen snel genoeg te wandelen om de buien voor te blijven.


Een reportage van Gerry van Bakel.

Vrijdag 14 juni is de feestelijke afsluiting van de Avondvierdaagse en worden de wandelaars bij de Petruskerk op de Lammenschansweg verwelkomd door Jong K&G die hen zal begeleiden tijdens de laatste meters naar de finish op het Trigonterrein aan de Zoeterwoudsesingel. Een mooi publiek onthaal wordt op prijs gesteld.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×