(Foto's: Gerry van Bakel).

'Welcome in my Backyard' wil toeschouwer uit eigen bubbel trekken

Het Leidse PS Theater wil met haar nieuwste theatervoorstelling ‘Welcome in my Backyard’ het publiek kennis laten maken met een groep die te midden van hen werkt en woont, maar waarmee het contact soms moeizaam verloopt. Nog tot en met 5 juli op het programma.

Op het Bio Sciencepark achter het station en het ziekenhuis staan talloze bedrijven waar duizenden mensen werken die deels van buitenlandse afkomst zijn. De makers van PS Theater trokken er met hun groene keetje op uit om verhalen op te tekenen. Elf weken lang bivakkeerden zij in de achtertuinen van deze bedrijven. De voorstelling ‘Welcome in my Backyard’ is daarvan het resultaat.

Geen voorstelling in de klassieke zin met een podium waarop acteurs een verhaal vertellen en het publiek tegenover hen in nette rijen op stoeltjes. Bij deze voorstelling loopt het publiek in drie groepen van hooguit vijftien deelnemers door het Bio Sciencepark. Via een koptelefoon hoor je de verhalen van de internationale werknemers van het park. Elke groep wordt begeleid door een theatermaker van PS: Tijs Huys, Rian Evers of Julia Schmitz. Tussendoor zijn er mini-solovoorstellingen. Afsluitend is er een gezamenlijk lunch of diner.


Een reportage van Gerry van Bakel.

Tijdens de try-out op woensdag 12 juni viel de lunchvoorstelling middenin een regenbui, een mooi voorbeeld van typisch Nederlands zomerweer. De organisatie heeft voldoende paraplu’s beschikbaar om iedereen droog te houden en het tikken van de regen versterkt ook weer het intieme karakter van de voorstelling. Er wordt een aardig eindje gewandeld tijdens de voorstelling, denk aan goede schoenen, de voorstelling is geheel buiten dus houdt de weerberichten in de gaten. Reserveren is verplicht in verband met de maaltijd die aan het einde wordt geserveerd en kan via de website van PS Theater.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×