Kjeld Nuis krijgt Oscar na ‘unieke hattrick’

1

Schaatser Kjeld Nuis heeft de Oscar Mathisen Award 2019 gekregen. Hij won deze prestigieuze prijs door zijn wereldrecord op de 1500 meter. In Salt Lake City reed hij dit jaar 1.40,17 en doorbrak hij als eerste schaatser ooit de grens van 1.41. Met zijn wereldrecord voltooide hij volgens de jury een ‘unieke hattrick’: Op de 1000 en 1500 meter werd hij zowel wereldkampioen, Olympisch kampioen als wereldrecordhouder.

De Oscar Mathisen Award, ook wel de Schaats-Oscar genoemd, wordt sinds 1959 jaarlijks uitgereikt aan de schaatser of schaatsster die een uitstekende of bijzondere prestatie heeft geleverd tijdens het voorafgaande seizoen. De prijs is vernoemd naar de Noorse schaatser Oscar Mathisen.

Nuis is geboren in Leiden en opgegroeid in Zoeterwoude. Hij leerde schaatsen in Leiden en is lid van Leidse schaatsvereniging IJVL.

Delen

1 reactie

  1. Gefeliciteerd Kjeld.. Je hebt er alles voor gedaan om de wereldtop te bereiken.
    Ik ben trots op je.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline