(Bron: Leidenamateurvoetbal.nl. Foto: Lichtenbeld.nl).

FC Oegstgeest en DoCoS als laatste nog in promotie/degradatierace

FC Oegstgeest en DoCoS zijn de laatste twee ploegen uit de Leidse regio die nog strijden voor promotie of lijfsbehoud. Morgen worden de finalewedstrijden gespeeld. FC Oegstgeest speelt dan om 14.30 uur op het terrein van SEV in Leidschendam tegen BSC’68 om promotie naar de 3e klasse. DoCoS speelt op hetzelfde moment bij VV Noordwijk tegen VVSB voor lijfsbehoud in de 2e klasse.

Voorbeschouwing BSC’68 – FC Oegstgeest
Blijft BSC’68 derdeklasser en FC Oegstgeest woonachtig in de vierde klasse? Of gaat het eindelijk gebeuren voor de fusieclub? Promoveren naar de al zo lang gekoesterde derde klasse.

In de voorbije seizoenen kwam de FC dichtbij, akelig dichtbij. Maar het ging telkens fout. Teruggrijpen naar het verleden laten we echter achterwege. Het gaat om de toekomst en de club FC Oegstgeest is toe aan promotie en dat ook nog eens in elke vezel. Tot nu toe verliepen de extra wedstrijden voorspoedig voor de ploeg van Huig Jan Heeringa. Linschoten en Floreant werden op ruime nederlagen getrakteerd op sportpark De Voscuyl.

BSC’68 staat niet bekend om spel met veel creativiteit, maar komt veelal wel sterk fysiek voor de dag. De ploeg uit Benthuizen streed lange tijd tegen rechtstreekse degradatie, maar de eindsprint was indrukwekkend te noemen met vier zeges in vijf wedstrijden. De groenwitten kwamen uiteindelijk uit op plaats dertien met 22 punten uit zesentwintig ontmoetingen. In de nacompetitie werd op 1 juni WDS met 4-1 gedecideerd teruggewezen. Afgelopen zaterdag moest ook LSVV’70 passen met 3-1. FC Oegstgeest verloor in competitieverband in Leiden van die ploeg, maar ging op eigen veld als een wals tekeer en er overheen. Afijn, een wedstrijd op zich en meer van dat zaterdag aanstaande. Er is geen weg terug en er is ook geen achterdeur. Het moet nu gebeuren. Sportpark Kastelenring, Leidschendam (SEV), aftrap 14.30.

Voorbeschouwing DoCoS – VVSB
Rob Jonkman hoopte als trainer van VVSB op DoCoS als tegenstander. Een ‘fraai affiche en een boeiende tegenstander’. Zijn wens kwam uit. DoCoS overleefde zowel Lugdunum als Be Fair via extra werkzaamheden. Werd Lugdunum nog na 120 minuten verslagen, ook nog eens via twee delen vanwege staken in het eerste duel, de ploeg uit Waddinxveen kon pas geklopt worden vanaf de strafschopstip.

Maar wat maakt het uit? DoCoS toonde karakter en lijkt op het juiste moment de overlevingsmodus gevonden te hebben. Andre Devilee gaf eerder deze week aan het plezier weer terug te zien bij zijn groep en dat geeft de interim-trainer het vertrouwen ook de laatste hobbel te kunnen nemen. Toch is VVSB bepaald geen opponent die eenvoudig opzij te schuiven zal zijn, zo lijkt het tenminste. De Noordwijkerhouters sloegen allesbehalve een modderfiguur als nieuwkomer in de derde klasse en vanaf het begin sprak Jonkman de woorden uit dat zijn ploeg gaandeweg zou groeien. Dat bleek geen wartaal gezien de periodetitel die werd gepakt.

In de nacompetitie werden KMD en Lyra verslagen. Zeker niet met groots machtsvertoon, maar het getoonde karakter sprak de trainer wel aan. En dus zal DoCoS ook nu tot het gaatje moeten gaan om ook volgend seizoen uit te kunnen komen in de tweede klasse. Mocht dat niet lukken dan leveren de paarsgelen een prestatie van formaat in twee seizoenen tijd en zal de nieuwe trainer bij de Leidenaren, Dennis Olman, er alles aan gelegen zijn om de club weer terug te brengen op het huidige niveau. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld en wel bij Noordwijk, waar onlangs groot feest werd gevierd vanwege de titel. De vraag is nu wie er komende zaterdagmiddag polonaise kan lopen.

Leiden Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×