(Foto's: Chris de Waard).

Parkeergarage Garenmarkt open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

De aanleg van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt in Leiden is in volle gang, maar het duurt nog even voordat deze in gebruik genomen kan worden. Naar verwachting rijden begin volgens jaar de eerste auto’s via de Korevaarstraat de garage in. Wie nu alvast een kijkje wil nemen, is morgen welkom tijdens de Dag van de Bouw.

De parkeergarage Garenmarkt biedt straks ruimte aan 425 auto’s, heeft een ovale vorm en het parkeren gebeurt verdeeld over vijf ondergrondse lagen.

Op dit moment is de bouwkuip op z’n diepste punt; zo’n zestien meter -NAP en worden de prefab vloeronderdelen geplaatst. Zaterdag worden er tijdens de open dag doorlopend presentaties gegeven aan het publiek. De bouwcombinatie Dura Vermeer/Besix laat dan zien hoe alles in zijn werk gaat. De presentaties zijn in de bouwkeet en bij verschillende kraampjes wordt nadere informatie verstrekt. Omdat de parkeergarage nog in aanbouw is, gaan er steeds kleine groepen bezoekers echt de bouwkuip in. Er is daarvoor een route door de bouwkuip uitgezet, waardoor de bouw van dichtbij te zien is.

Stevige schoenen
Voor een bezoek aan de bouwplaats zijn stevige schoenen een vereiste. Slippers of hakken zijn niet toegestaan. De bouwkuip is niet toegankelijk voor kleine kinderen en alleen mensen die goed ter been zijn kunnen afdalen.

De ingang is zaterdag in de Raamsteeg tegenover restaurant ’t Fust. De bezoektijden zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Leiden garenmarktgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×