(Foto: Politie Leiden Zuid).

Minderjarige jongens botsen met gestolen scooter en stelen vluchtfiets

In Zoeterwoude-Dorp vond afgelopen donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. Dat gebeurde op de kruising van de Jan van Banningstraat met de Zuidbuurtseweg en de Nieuweweg. Er was alleen materiële schade. De scooterrijder ging er na de aanrijding meteen rennend vandoor en verdween in de wijk. Daar stal hij een fiets uit een tuin aan de Schenkelweg.

Bij de afhandeling van de aanrijding kwam de politie er al snel achter dat de scooter gestolen was. Na enig onderzoek werden twee jongens aangehouden. De scooterrijder was een 15-jarige jongen uit Leidschendam die zonder helm of rijbewijs op de scooter had gezeten. Hij had de scooter een dag eerder samen met een 16-jarige vriend uit Leiden van een klasgenoot gestolen. 

De twee werden verhoord en bekenden de diefstal van de scooter, de aanrijding en de diefstal van de fiets. De 15-jarige jongen mag binnenkort bij de Officier van Justitie zijn verhaal doen, zijn 16-jarige vriend is naar Bureau Halt  verwezen.

112 Sleutelstad Leiden Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×