Erepenning voor medewerkers vrijwillige brandweer Oegstgeest

De vrijwillige brandweer Oegstgeest bestaat deze maand driehonderd jaar en dat wordt gevierd met allerlei activiteiten in het dorp. ook kregen vanwege het jubileum alle vrijwilligers van het korps gisteren de erepenning van de gemeente Oegstgeest.

Gisteren werd de aftrap gegeven van de speciale brandweerfeestweek. Overigens gebeurde dat juist met een plechtigheid. De herdenking in het Irispark waarbij werd stil gestaan bij omgekomen brandweermannen tijdens de nationale herdenking, waar op veel plekken in Nederland aandacht voor was.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

In het kader van het driehonderd jarig bestaan is er op 22 juni een grote open dag van de brandweer Oegstgeest. Van 11.00 uur tot 17.00 uur worden er op en rond het parkeerterrein aan de Lijtweg spectaculaire demonstraties gehouden. Ook zijn er springkussens, blusspelletjes, kraampjes en oude en nieuwe brandweervoertuigen te zien. Voorafgaand aan de open dag vind er om 10:00 uur een historische optocht met oude brandweervoertuigen plaats door de gemeente. De komende dagen is de kazerne opengesteld voor het publiek. Zie voor de tijden onderstaande foto.

De brandweer wilde ook graag een blijvende herinnering aan de brandweerkazerne in het dorp die binnen enkele jaren de deuren zal sluiten als de nieuwe kazerne aan de Leidse Schipholweg klaar is. De uitrukposten in Leiderdorp en Oegstgeest gaan daarin op. Dat is een knalrode brandweerbank met daarop het logo van de brandweer geworden. Om de jarenlange inzet van de vele brandweermensen in Oegstgeest te blijven gedenken. De herinneringsbank heeft op de Irislaan een centrale plek in het dorp gekregen.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline