( Foto's: Emile van Aelst )

Voormalig Stadsdichter Wouter Ydema heeft nu ook zijn eigen stoeptegel

Vrijdagmiddag werd voor het huis van voormalig Stadsdichter Wouter Ydema een gedenktegel onthuld. 3 jaar geleden kreeg Jaap Montagne, de eerste Leidse Stadsdichter, ook een gedenktegel. Het Leids Literair Landschap, dat ook de verkiezing van de Stadsdichter organiseert, vond het leuk om standaard voormalige Stadsdichters met zo’n tegel te eren.

De huidig Stadsdichter Marianne van Velzen las een ‘kreeftgedicht’ voor met een hulde aan Wouter Ydema. De tegel werd onthuld door GL raadslid Walter van Peijpe. Eigenlijk had Yvonne van Delft de wethouder cultuur hier moeten staan, maar omdat het hier een illegale tegel betreft mocht zij hem niet onthullen vertelde van Peijpe. De gemeente gedoogd de tegel wel, maar ook een gedoogde tegel mag de wethouder niet onthullen hield van Peijpe het publiek voor. Na het plaatsen van de tegel vroeg men zich af hoe het in de toekomst moet als de huidige Stadsdichter Marianne van Velzen het stokje overdraagt, zij woont namelijk op Leiderdorps grondgebied. Zou Leiderdorp de tegel ook gedogen, moet van Velzen verhuizen of kiezen we voor de makkelijkste oplossing, Leiderdorp inlijven bij Leiden.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×