(Foto's: Chris de Waard).

Nieuwbouw bij Buitenplaats Beresteijn kwart kleiner

Om tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden is het volume van het plan voor de nieuwbouw rond het landhuis Beresteijn met een kwart teruggebracht. Ook is er wat geschoven met de woontorens zodat er minder schaduwwerking is voor de bewoners van de aan het landgoed grenzende Benvenutolaan, Ook worden er extra bomen aangeplant om de nieuwbouw zoveel mogelijk aan het zicht te onttrekken.

Minder woningen, park opengesteld
Er komen in het aangepaste plan nu 45 appartementen in drie torens en een voorziening voor dementerende ouderen. Cramwinckel noemt dat laatste een geweldige aanwinst. Verder zal het park zelf onderhouden gaan worden en wordt het ook opengesteld voor het publiek.

Chris de Waard in gesprek met de Voorschotense wethouder Marcel Cramwinckel over de aangepaste plannen voor de ontwikkeling van Buitenplaats Beresteijn.

De ontwikkeling van Buitenplaats Beresteijn zoals Amvest het begin dit jaar presenteerde. Inmiddels is het plan met 25 procent teruggebracht.

Halfverdiepte parkeerkelder
Parkeren gebeurt half verdiept. “Helemaal onder de grond zou het plan onhaalbaar maken,”zegt wethouder Marcel Cramwinkcel. Ondergronds parkeren volgens hem zou leiden tot ruim twee miljoen extra kosten. “Bovenop alle concessies die ontwikkelaar Amvest al gedaan heeft.”

Het plan van Amvest omvat 45 appartementen en zorgwoningen voor dementerende ouderen. (Impressie: Amvest).

Crisis- en Herstelwet
De benodigde wijziging van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning heeft de gemeente in een procedure gestopt. “We werken op basis van de Crisis- en Herstelwet,” licht Cramwinckel die versnelde procedure toe. Op 18 juli gaat de raad vrijwel zeker akkoord met het aangepaste plan. Eind van het jaar kan dan worden begonnen aan de uitvoering ervan.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×