Groen licht voor bouw appartementen bij Haagse Schouw

68

Op een stuk al jaren braak liggende grond aan het einde van de Rijndijk in de Stevenshof mogen 26 appartementen en zes twee-onder-een-kapwoningen direct aan het water van de Oude Rijn gebouwd worden. De raad stemt in met de plannen van ontwikkelaar Niersman om naast de Haagse Schouwbrug middeldure appartementen in een dertig meter hoge woontoren en koopwoningen te realiseren.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over het bouwproject langs het water van de Oude Rijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er worden geen sociale woningen in het plan opgenomen. In het beleidsakkoord werd vorig jaar weliswaar een percentage afgesproken van dertig procent sociaal bij nieuwbouw, maar deze plannen dateren van voor die tijd. Wel zijn er extra duurzaamheidsmaatregelen in het plan opgenomen. De koopwoningen worden gasloos gebouwd en er komen in totaal 78 zonnepanelen op de nieuwbouw.

Het te bebouwen stuk grond ligt al jaren braak. (Foto’s: Chris de Waard).

Delen
heropening sligro Leiden

68 reacties

  • Jan Jaap geboren&getogen Lรชijรปnaar op

   Jammer dat ze niet wat hoger bouwen want op die locatie kan dat prima en de woningnood is groot!

 1. Geen sociale huur, want de plannen dateren van vรณรณr het beleidsakkoord. Dan kan je dus gewoon die plannen afkeuren. Dat beleidsakkoord is van meer dan een jaar geleden, zijn die plannen nu ineens goedgekeurd? Vast niet, vast weer kennisjes, vriendjes, collegaatjes van Spijker. En de Raad volgt als schapen. Bravo, wat een geweldige bestuursdaad weer.

 2. Lydia GM

  Natuurlijk weer geen sociale huurwoningen. Tering gemeente bah wanneer mogen de mensen die geen hoge huren kunnen betalen ook eens in een mooie nieuw huis wonen waar de schimmel niet in de douche zit en het zo tocht dat je in de winter je suf stookt

 3. Duurzaamheid =! gasloos
  .
  En als je dan 78 zonnepanelen op 38 (26 + (6*2)) all-electric woningen hebt dan zijn dat ook gewoon excuus paneeltjes i.p.v. echt duurzaam. Dat komt neer op 2 per woning en het geeft dan ongeveer 650Kwh per woning per jaar. Als je daarmee moet koken en verwarmen slaat dat natuurlijk nergens op.

Laat een reactie achter

Je bent nu offline