Impressies van de nieuwbouw die Niersman gaat realiseren aan de Rijndijk in de Stevenshof.

Groen licht voor bouw appartementen bij Haagse Schouw

Op een stuk al jaren braak liggende grond aan het einde van de Rijndijk in de Stevenshof mogen 26 appartementen en zes twee-onder-een-kapwoningen direct aan het water van de Oude Rijn gebouwd worden. De raad stemt in met de plannen van ontwikkelaar Niersman om naast de Haagse Schouwbrug middeldure appartementen in een dertig meter hoge woontoren en koopwoningen te realiseren.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over het bouwproject langs het water van de Oude Rijn.

Er worden geen sociale woningen in het plan opgenomen. In het beleidsakkoord werd vorig jaar weliswaar een percentage afgesproken van dertig procent sociaal bij nieuwbouw, maar deze plannen dateren van voor die tijd. Wel zijn er extra duurzaamheidsmaatregelen in het plan opgenomen. De koopwoningen worden gasloos gebouwd en er komen in totaal 78 zonnepanelen op de nieuwbouw.

Het te bebouwen stuk grond ligt al jaren braak. (Foto’s: Chris de Waard).

Leiden Politiek rijndijk300

Meer in dossier rijndijk300

Meer in dossier rijndijk300


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×