Overal in de regio, ook in Leiden, hangen posters bij onder meer supermarkten met daarop de foto van de vermiste Katwijkse. (Foto: Sleutelstad).

Nieuwe aanwijzingen in zoektocht naar vermiste Katwijkse

De politie heeft gisteravond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht nieuwe beelden getoond die bewakingscamera’s hebben gemaakt van de nu al ruim drie weken vermiste Anja Schaap uit Katwijk. Sinds haar verdwijning op 28 mei is niets meer van haar vernomen. Wel werd twee dagen later haar tas gevonden bij het water langs de Melkweg in Katwijk.

Nieuwe beelden tonen waar Anja Schaap de avond en nacht van haar verdwijning heeft gelopen. Na 3.40 uur is ze niet meer gezien.

Informatie over laatste avond
Anja Schaap had dinsdagavond 28 mei een afspraak in grand café In Den Blauwen Bock aan de Badstraat. Op camerabeelden is te zien hoe ze hier rond 19.25 uur arriveert en in het gezelschap van een familielid een drankje nuttigt. Op 29 mei rond 01.50 uur neemt Anja afscheid en verlaat zij het café.

Vervolgens wordt ze door meerdere camera’s in Katwijk gefilmd. Eerst loopt Anja tegen 02.00 uur in de richting van de Tramstraat.

Enkele minuten later, om ongeveer 02.04 uur, verschijnt ze op de Binnensluis. 

Daarna is Anja, ruim een half uur later, te zien langs de Melkweg. Hier draagt ze haar tas nog bij zich. Rond 02.40 uur wordt ze gefilmd door een bewakingscamera van cafetaria Family aan de Melkweg.

 

Vlakbij dit cafetaria, zo’n 400 meter terug richting het centrum, wordt aan het water langs de Melkweg haar tas twee dagen later teruggevonden. 

Op de beelden daarna is de politie niet honderd procent zeker dat het Anja is, maar qua postuur en kleding zijn er veel overeenkomsten. Een uur nadat ze bij de snackbar werd gefilmd, lijkt ze langs De Heeren van Katwijck te lopen. Het is niet zeker of ze haar tas hier nog bij zich heeft. Vervolgens wandelt de persoon op de beelden rond 03.50 uur over de Kanaaldijk richting de Buitensluis.
Parkeerterrein Kanaaldijk
Aan het einde van de Kanaaldijk zit een parkeerterrein. Daar zijn ’s nachts vaker mensen te vinden, waardoor het mogelijk is dat Anja iemand is tegengekomen. Echter is er vlakbij ook een opgang naar het strand.

De politie benadrukt dat het van groot belang is dat mensen die in de bewuste woensdagnacht op het parkeerterrein waren zich melden. Dan is het van groot belang dat u contact opneemt met de politie. Ook als u Anja niet heeft gezien, is het belangrijk dat u met de politie spreekt. Desnoods anoniem door te bellen met 0800–7000.

Onbekende vrouw
Rond 06.10 uur heeft een getuige een onbekende vrouw zien lopen op de Melkweg, nabij de Campingweg. De vrouw kwam vanuit de richting Hoorneslaan. Op basis van het signalement is het goed mogelijk dat dit Anja was, maar het kan ook een andere vrouw zijn geweest. Was u dit? Geef het door aan de politie.

Signalement
Anja Schaap heeft donkerblond haar, een mager postuur en is 1.65 meter lang. Op de dag van haar verdwijning droeg zij een blauwe broek en zwarte laarsjes. De kans dat haar iets is overkomen, wordt met de dag groter.

112 Sleutelstad Regio anjaschaap


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×