(Foto: Dennis van de Sande | The Oval Office, tekst: Welmoet Lugt).

DIOK verlengt contract met Head of Rugby Andy Egonu

Na twee succesvolle seizoenen, waarin Andy Egonu het rugby niveau binnen de Leidse rugbyvereniging RC DIOK over de volle breedte wist te verhogen, zijn de club en Egonu tot overeenstemming gekomen om de samenwerking te verlengen met nogmaals twee jaar. Egonu werd dit jaar landskampioen met DIOK.

(Foto: Dennis van de Sande | The Oval Office).

Egonu heeft binnen de vereniging operationeel de leiding over de trainingsstaf. Hajo Feitsma, voorzitter van de technische commissie van DIOK, is verheugd over de gecontinueerde samenwerking: “Als vereniging zetten we binnen de technische commissie het beleid uit waar we heen willen qua rugbyontwikkeling. Samen met Andy hebben we de afgelopen twee jaar het rugbyniveau van de jeugd en de senioren een serieuze lift kunnen
geven. Ik ben dan ook blij dat we de overeenkomst met hem hebben kunnen verlengen.”

Ook Egonu is tevreden met de contractverlenging: “Ik wilde graag bij DIOK blijven. De club is als familie voor mij geworden. We hebben natuurlijk een prachtig seizoen gehad. Het landskampioenschap is een kroon op ons werk van de afgelopen twee jaar. Het belooft veel moois voor de komende seizoenen. Niet alleen voor het eerste team, maar ook voor de jeugd en de andere senioren teams. Over de volle breedte kunnen we verder werken aan verbeteringen. De BeNeCup, die voor september op de agenda staat is de eerste krachtmeting. Daar kan het kampioenschap van Nederland en België veroverd worden. Daar kijk ik naar uit”.

DIOK-voorzitter Cees Ahsmann tekende de overeenkomst met Egonu: “Fantastisch dat we Andy voor nog twee jaar aan onze club hebben kunnen verbinden. Hij heeft ons het landskampioenschap na 20 jaar weer teruggegeven. Niet in zijn eentje natuurlijk, want het team afgelopen jaar was ook geweldig. Het werkte gewoon! Ik ben ervan overtuigd dat we samen nog vele mooie momenten mee gaan maken!”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×