Cultuur071 met Museum Voorschoten, Het Zingend Hart, Opera Festa en Storytrail Leiden

Arita Jol komt namens Museum Voorschoten vertellen wat het museum te bieden heeft gedurende de zomermaanden. In de grote zaal is de tentoonstelling Zomergroen, zomaar groen, van 8 juni t/m 25 augustus 2019. Over het lommerrijke Voorschoten met veel groen, alles in (kunst)objecten uit de eigen collectie van het museum. In de kleine zaal is er een jubileumtentoonstelling voor het 25-jarige Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ), van 8 juni t/m 31 juli 2019.

http://website.museumvoorschoten.nl/

 

Liesbeth van Amersfoort en Laetitia Smit vertegenwoordigen het Leids kamerkoor Het Zingend Hart, in 1984 opgericht. In het weekend van de 29-30 juni en 6-7 juli voert Het Zingend Hart vier muziektheatrale voorstellingen in het kader van Rembrandt en de Gouden Eeuw. De opvoeringen, met enige historische mysterie omgeven, vinden plaats in Scheltema in Leiden.
https://hetzingendhart.nl/

 

Desirée Huisman en Jan Molendijk komen namens Opera Festa tekst en uitleg geven over de opera La Vestale van de enigszins in vergetelheid geraakte componist Gaspare Spontini. Een verhaal over liefde en beproeving, op 28, 29 en 30 juni uitgevoerd in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Mede dankzij een succesvolle crowdfundingsactie kon deze productie plaatsvinden.
http://www.operafesta.nl/

 

Frans Limburg schuift aan en laat zijn licht schijnen op Storytrail, een initiatief dat leidt tot spannende verhalen in een aantal grote steden,  zo ook in Leiden. En daar gaat het dan natuurlijk over het Beleg en over Rembrandt. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni nemen verteller Johannes en verteller Brot van Gromme je mee op een spannende ontdekkingstocht.
https://storytrail.nl/stadswandeling-leiden/

 

De muziekagenda van Peter Visser kan je terugvinden op http://muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hier terugluisteren.

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×