(Foto: Stadsfestival de Lakenfeesten).

Duopresentatie en kinderpodium bij 34e editie Peurbakkentocht

De Rabobank Peurbakkentocht gaat vrijdagavond 28 juni om 19.00 uur van start bij de Apothekersdijk. De organisatie heeft ook startprocedure aangepast zodat de deelnemers goedgeïnformeerd aan hun zegetocht beginnen. Zo kunnen de startnummers al aanstaande woensdag en donderdag worden opgehaald en krijgt iedereen de laatste instructies over bijvoorbeeld het gewenste geluidsniveau en overige gedragsregels.

Dit jaar worden de boten voor de start naar speciale startvakken gevaren om per categorie in de juiste volgorde van start te gaan. De organisatie hoopt dat alle boten op die manier beter tot hun recht komen en dat deelnemers minder last hebben van elkaars geluid.

Een goede voorbereiding is van groot belang als je als deelnemer hoog wilt eindigen en, zoals bij vriendenclubs Nou En en De Stamgasten ook nog een reputatie hoog hebt te houden. (Video: Kleef & Koop).

Dit jaar is de presentatie van de Peurbakkentocht in handen van Edwin Roodhart én Rik van der Geest die dit jaar voor het eerst de krachten bundelen. Dit speakersduo wordt bijgestaan door een kleurrijke jury die dit jaar bestaat uit Erick van Zuylen (voorzitter), Claudia de Zeeuw, Leendert Beekman en Michiel Hooghkamer. Na de Peurbakkentocht is er het aansluitende feest op het Stadhuisplein.

Kinderjury
Nieuw is dit jaar de kinderjury bij de Peurbakkentocht. Op het speciale Rabo PinPin Kinderpodium hebben het beste uitzicht op de versierde peurbakken en mogen ze ook meebeslissen welke peurbakken het mooiste zijn. Het kinderpodium is voor iedereen tussen de zes en twaalf jaar met een Rabo Jongerenrekening. Om kans te maken op een plekje op het kinderpodium moeten de kinderen zich registreren via deze link.

De winnaars ontvangen op dinsdag 25 juni 2019 een persoonlijke uitnodiging met alle informatie.

Cultuur Leiden Lakenfeesten peurbakkentocht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×