Ad Blijleven wordt door burgemeester Bloemen koninklijk onderscheiden. (Foto en video: Linda Mooijman).

Organisator dorpsfeest verrast met een lintje

Tijdens de tiende editie van het Dorpsfeest Zoeterwoude ontving mede-organisator Ad Blijleven zaterdagavond een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Liesbeth Bloemen betrad om 23:00 uur het podium in de feesttent en nodigde de organisatie van het Dorpsfeest uit om hetzelfde te doen.

Op het podium bleek iedereen, behalve Blijleven, op de hoogte van de plannen van de burgemeester. Onder luid applaus werd hij ten overstaan van het feestende publiek benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ad Blijleven
Sinds 1980 is Blijleven vrijwilliger bij het verenigingsgebouw “Ons Huis” en verzorgt tijdens de jaarlijkse rommelmarkt de muzikale omlijsting. Ook verleent hij hand- en spandiensten bij het opbouwen en opruimen van dit evenement.
Van 1985 tot 2005 is hij bestuurslid geweest bij Jongerenvereniging Utopia waar hij in diverse commissies plaatsnam. In 1990 is Blijleven benoemd tot erelid van Jongerenvereniging Utopia.
Vanaf 1990 tot heden is Blijleven vrijwilliger van de Musicalgroep Hervormde Kerk.
Blijleven stond in 2010 aan de basis van het Dorpsfeest Zoeterwoude, en is sindsdien bestuurslid van de Stichting Dorpsfeest Zoeterwoude.

Onderscheiding
“Omdat meneer Blijleven een grote bijdrage heeft geleverd aan de samenleving, is hij bij Koninklijke Besluit op basis van de aard, duur en betekenis van de activiteiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft een grote inzet getoond op zeer uiteenlopende gebieden”, aldus burgemeester Bloemen.


Robbert Beurse in gesprek met Ad Blijleven over zijn onderscheiding.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×