Gerald van Dijk scoort voor het Surinaamse team (Foto's: Gerry van Bakel).

Surinaams korfbalteam verslaat gelegenheidsteam Sporting Trigon in oefenduel

Sporting Trigon-speler Gerald van Dijk speelde zaterdag 22 juni zowel een thuis als een uitwedstrijd in de vriendschappelijk wedstrijd tussen zijn nationale team van Suriname en een mix van het eerste en tweede team van club. Bij elke goal die Van Dijk maakte klonk het van de andere bank: dat doet-ie bij ons nooit. Uiteindelijk werd het 16-9 in het voordeel van de nationale ploeg van Suriname die zich voorbereid op deelname aan het WK in Zuid-Afrika.

Langs de kant werd er druk gecoacht door het trainersduo Robert Luttik en Dico Dik die het stokje hebben overgenomen bij het Surinaamse team van Rico Kruit die vorig jaar deelname aan het WK afdwong door het kwalificatietoernooi te winnen. Na afloop erkende Luttik dat er zeker nog werk aan de winkel is voor zijn team. “Dit was onze eerste wedstrijd, de spelers moeten nog aan elkaar wennen en omdat we buiten korfbalden was het veld ook veel groter. Maar binnen of buiten, korfbal blijft hetzelfde spelletje.”


Coach Surinaams team Robert Luttik in gesprek met verslaggeefster Gerry van Bakel.

De sterspeler was ongetwijfeld Gerald van Dijk. Sinds een jaar spelend bij Sporting Trigon en de drijvende kracht achter het Surinaamse nationale team. Korfbal mag dan grotendeels hetzelfde spelletje zijn binnen en buiten, Van Dijk snapt wel dat het voor sommige spelers lastiger is de korf te vinden. “In de zaal staat er een muur achter de korf en is het soms makkelijker de afstand in te schatten. Ook is dit veld veel groter dan de zaal en we misten nog een paar sterke routiniers. Maar het was een goed moment om de jonge spelers wat spelminuten te geven.”


Gerald van Dijk, drijvende kracht van Surinaams nationale team.

Mandy Bekooy van Sporting Trigon vond het geweldig om erbij te zijn tegen het nationale team van Suriname. “Ik ken sommige spelers uit de competitie, dus we konden tussendoor ook even bijpraten. Ik wens ze heel veel succes in Zuid-Afrika. Ik denk dat ze gewoon moeten vasthouden aan hun eigen spel, voor elkaar blijven gaan en dan komt het wel goed.”


Mandy Bekooy van Sporting Trigon.

Coach John van Duuren van Sporting Trigon zag zijn gelegenheidsteam verliezen van de nationale selectie, maar had dat ook eigenlijk wel verwacht. Al was hij niet onder de indruk van het spel dat de tegenstander liet zien. “Ik vond het niveau van het Surinaamse team niet erg hoog. Ze misten duidelijk nog een paar goede spelers. Maar ze gaan wel naar Zuid-Afrika. Ze hebben nog een maand om naar elkaar toe te groeien.”


Trigon coach John van Duuren.

Michelle Brouwer en Wayne Stienstra zijn twee leden van het Surinaamse team. Ze zijn beiden zeer vereerd dat ze zijn geselecteerd om voor Suriname uit te komen. “Ik had dit nooit verwacht, ik vind het zo gaaf”, zegt Brouwer. Ook Stienstra kijkt uit naar het WK. “Het is eigenlijk een droom die uitkomt die je nooit hebt durven dromen.”


Michelle Brouwer en Wayne Stienstra van het Surinaamse team.

Eerder op de dag gaven de spelers van Suriname een clinic aan de jeugd van Sporting Trigon. En daarmee verzekerde het team zich van een nieuwe schare fans. Ze hadden allemaal heel veel lol gehad en hopen dat Suriname het goed gaat doen op het WK. “Ik ga voor Suriname juichen, Nederland wint altijd al,” verwoordde een van hen het. Amy werd met het D-team dit jaar kampioen en zou ook wel voor het nationale team uit willen komen. “Maar het gaat vooral om het plezier in de sport.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met deelnemers koprfbal-clinic.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×