(Foto: Gerry van Bakel).

Schuif aan voor ontmoetingsmaaltijd in Marekerk

Dinsdag 25 juni organiseert Diaconaal Centrum De Bakkerij een maaltijdbuffet uit diverse culturen voor oude en nieuwe inwoners van Leiden. Wie zin heeft stadsgenoten te ontmoeten en te genieten van een palet aan keukens is vanaf 17.00 van harte welkom. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Samenkomen aan een gedekte tafel is een van de beste manieren om het ijs te breken, aldus Tamara Breton van Diaconaal Centrum De Bakkerij. Zij organiseert de Ontmoetingsmaaltijd nu voor de tweede keer. Breton heeft plaats voor zo’n tweehonderd gasten. “We zijn in ieder geval met veertig vrijwilligers,” zegt Breton. Dus niemand hoeft te vrezen alleen aan tafel te zitten. Amateurkoks uit diverse landen zullen hapjes voorschotelen uit hun eigen eetcultuur. “Wij merken dat de samenleving polariseert en willen tegenwicht bieden door mensen bij elkaar te brengen.”

De deuren van de Marekerk gaan om 17.00 uur open. Breton verwacht dat om 20.00uur de maaltijd zal zijn afgelopen. “Kom gerust langs, maak kennis met elkaar en met elkaars keuken.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Tamara Breton van De Bakkerij over de ontmoetingsmaaltijd.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×