Dirk’s Vishandel twee keer in de prijzen bij Leidsch Dagblad haringtest: De Klok uit Voorhout wint bij Prominente Proevers

9

Vorig jaar won Dirk’s Vishandel de eerste prijs bij de vierde editie van de Leidsch Dagblad Haring Smaaktest. Dit jaar, bij het eerste lustrum, pakte de organisatie het iets anders aan. Op verzoek van de deelnemende vishandelaren werd naast een panel van bekende regiogenoten, de zogeheten Prominente Proevers, ook een expertpanel ingeschakeld van echte viskenners. Dirk’s Vishandel viel dit keer twee keer in de prijzen. Het bedrijf met winkels in Katwijk en Noordwijk won de eerste prijs bij de kenners en werd tweede bij het prominente proefpanel.

Chris de Waard maakte een radioreportage van de haringsmaaktest van het Leidsch Dagblad.

De Prominente Proevers met onder meer de burgemeesters van Katwijk en Oegstgeest, huisarts in ruste Har Meijer, Maarten ’t Hart en Reanne van Kleef van Sleutelstad kozen de haring van Vishandel De Klok uit Voorhout als beste. Derde werd het visje van Kees Harteveld.

De haring smaaktest werd evenals voorgaande jaren gehouden bij Villa Beukenhof in Oegstgeest.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

9 reacties

    • J.i.n.sest op

      Vind het raar waar katwijkers winnen waar Katwijkers keuren….allemaal bullshit…👊

  1. Voor mij blijft M. Harteveld, de visboer op het Stationsplein al jaren lang de beste in de regio. Dat wil niet zeggen dat de andere visboeren in Leiden niet best zouden zijn maar volgens mij net een tikkie minder.

  2. Fred Beerenfenger op

    Ik weet niet of ik alle foto´s heb gezien, maar …………….. een (nieuwe) haring eten met mes en vork! Was er nou niemand die ‘m lekker van bovenaf aan het staartje (wel of niet door de uitjes) zo heerlijk afhapte??? Want zo hoort het!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline