In Almere eindigde een afvaardiging van de Leidse gemeenteraad op de zevende plek. (Foto: PR).

Leiden zevende op NK Voetbal voor Raadsleden

De Leidse gemeenteraad heeft in Almere zaterdag de zevende plek behaald op het NK Voetbal voor Raadsleden. Daarmee eindigde de de twaalf Leidse raadsleden op een mooie plek in de middenmoot; in het totaal deden er 16 teams mee. De gemeenteraad van Almere won in de finale van Den Haag. Twee jaar geleden won Almere ook al.

Teamcoach Vahit Köroğlu (D66) vormde de afgelopen tijd een team waarmee hij afgelopen zaterdag naar Almere reisde. “Het was leuk om zo eens op een heel andere manier met raadsleden van verschillende partijen samen te werken! We hebben alles gegeven en de Leidse eer samen hoog gehouden”, aldus de coach. “De ontmoeting met de andere gemeenteraden was ook erg leuk. En het voetballen zelf beviel zo goed dat we nog een extra vriendschappelijk duel tegen Katwijk hebben gespeeld! Al met al een mooie dag met een fantastisch resultaat voor Leiden.”

Den Haag
In het stadion van Almere City overleefde de Leidse raad de poulefase maar verloor uiteindelijk van Almere in de kwartfinales. De finale ging tussen Almere en Den Haag, waarbij Almere met 3-2 te sterk was voor de ploeg uit de Hofstad. Toch is het Den Haag dat het toernooi in 2021 gaat organiseren, zo meldt de Haagse wethouder Robert van Asten, aangezien Almere dat deze keer al deed.

Leiden speelde nog een vriendschappelijk duel tegen Katwijk en won die pot met 6-1.

Het team van Leiden bestond uit:

 • Vahit Köroğlu (raadslid D66) (coach)
 • IJsbrand Olthof (raadslid D66)
 • Maarten de Crom (raadslid VVD)
 • Tom Leest (raadslid VVD)
 • Thomas van Halm (raadslid SP)
 • Anandkoemar Jitan (raadslid Partij Sleutelstad)
 • Paul Dirkse (wethouder D66)
 • Joost Bleijie (raadslid CDA)
 • Jurriaan Duijn (fractieassistent D66)
 • Martijn Otten (raadslid PvdA)
 • Anand Siwpersad (duo-raadslid Partij Sleutelstad)
 • Roeland Storm (raadslid CDA)
Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×