Recordaantal deelnemers bij Speedo Swim-in Leiden

5

De nieuwe formule van de Speedo Swim-in Leiden heeft de organisatie geen windeieren gelegd. Dit jaar deed er een recordaantal deelnemers aan de openwaterwedstrijd mee: 542 zwemmers gingen in het Huigpark het water in. Het evenement vond dit jaar voor het eerst overdag op een zondag plaats en kende ook nieuwe onderdelen zoals het eerste NK voor studenten.

Ook werd er voor het goede doel gezwommen. Speedo Swim-in Leiden zamelde dit jaar geld in voor de Plastic Avengers en de Coast Busters. Deze organisaties pakken plastic vervuiling bij de bron aan, door voorlichting, lobbywerk en concrete acties. Zo willen de Coast Busters bij de monding van de Rijn bij Katwijk een scherm van luchtbellen aanleggen om te voorkomen dat Leids zwerfplastic de Noordzee instroomt. De Leidse Plastic Soup Surfer  Merijn Tinga zwom zelf ook mee.

Uitslagen zijn te inden op de website van Speedo Swim-in Leiden.

Delen

5 reacties

 1. Bert Van Den Hoek

  Wat leuk he dat zwemmen wel aan je eigen denken met flessen water
  Hou rekening met de dieren die met
  Hun bekkies op zitten en niet meer
  Het water in durven om dat een stel
  Imbezielen moesten zwemmen hier
  Doe dat in de zijl daar hebben ze last
  Van jullie gekke kuren

 2. Paul Pj Hoek

  Klopt vuile gekken het was 28 graden had nog water neer gezet voor die ganzen en nog langs die waterbak lopen zo dat die beesten nog niet konden drinken ganzen zaten met hun bekje open van de dorst puur macht spel als je dan wat zegt er van
  Lachen ze je hard uit in hun zelf van wij hebben een vergunning egoïsten zijn het

 3. Menno Duinkerke

  Idd helemaal mee eens moeten ze maar in de zijl gaan zwemmen en dan zo,n rijnaker langs laten varen en dan is kijken hoe in nood de zwemmers raken achterlijke zolen…… volgend jaar bezwaar aantekenen tegen deze aktiviteit

  • Paul Pj Hoek

   juist laten ze het daar houden maar niet op een plaats waar het vol zit met ganzen die niet bij het water kunnen en ik zal zeker bezwaar aan tekenen

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline