(Foto's: Emile van Aelst).

Recordaantal deelnemers bij Speedo Swim-in Leiden

De nieuwe formule van de Speedo Swim-in Leiden heeft de organisatie geen windeieren gelegd. Dit jaar deed er een recordaantal deelnemers aan de openwaterwedstrijd mee: 542 zwemmers gingen in het Huigpark het water in. Het evenement vond dit jaar voor het eerst overdag op een zondag plaats en kende ook nieuwe onderdelen zoals het eerste NK voor studenten.

Ook werd er voor het goede doel gezwommen. Speedo Swim-in Leiden zamelde dit jaar geld in voor de Plastic Avengers en de Coast Busters. Deze organisaties pakken plastic vervuiling bij de bron aan, door voorlichting, lobbywerk en concrete acties. Zo willen de Coast Busters bij de monding van de Rijn bij Katwijk een scherm van luchtbellen aanleggen om te voorkomen dat Leids zwerfplastic de Noordzee instroomt. De Leidse Plastic Soup Surfer  Merijn Tinga zwom zelf ook mee.

Uitslagen zijn te inden op de website van Speedo Swim-in Leiden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×