(Archieffoto: Wouter Nuijten).

Van der Meer overtuigend de beste tijdens World Rowing Cup

Pararoeister Annika van der Meer heeft dit weekend twee gouden plakken gepakt tijdens de tweede World Rowing Cup. Die werd gehouden in het Poolse Poznan. De roeister van het Leidse Njord won in de Paraskiff en de Paramixed Dubbeltwee met vaste roeipartner Corné de Koning. De overige Nederlandse boten waren voornamelijk talentboten en boekten geen succes.

In de skiff boekte Van der Meer zelfs in 09:27.27 een wereldrecord. Dat deed ze in de testrace waar ze haar (enige) tegenstander, de Britse Lauren Rowles, met zeven seconden voor bleef. In de finale was de Leidse wederom de snelste en won met een verschil van vijf seconden het goud.

Op de vraag hoe het is om maar tegen één tegenstander te racen antwoordt Van der Meer: “Het gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Ik ben blij dat ik tegen een van de beste roeisters uit mijn veld kon race, de regerend paralympisch kampioen op de dubbeltwee. Het was helemaal niet makkelijk en een goed leermoment.”

Paralympische Dubbeltwee
Ook in de Dubbeltwee was Van der Meer oppermachtig. Ditmaal samen met Corné de Koning. In het veld dat uit vijf boten bestond, wonnen ze de eerste race met een verschil van een kleine twaalf seconden op de Poolse boot. In de finale waren ze Polen met bijna zeventien seconden te snel af. De Paramixed Dubbeltwee is een Olympisch nummer, waar het duo hoogstwaarschijnlijk ook hoge ogen gaat gooien.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×