Restaurant de Pizzabakkers wint dit jaar de juryprijs, de Fransoos de publieksprijs. (Foto's: Chris de Waard).

De Pizzabakkers en de Fransoos winnen de Leidse Etalagewedstrijd

Restaurant de Pizzabakkers op de hoek van de Herenstraat en de Witte Singel en delicatessenzaak De Fransoos in de Doezastraat hebben dit jaar de Leidse Etalagewedstrijd gewonnen. De Fransoos kreeg ruim 21 procent van de uitgebrachte stemmen en won daarmee de publieksprijs. Kapsones Kappers (19,6 procent) en kapper Lil&Zo (8,5 procent) werden tweede en derde.

Chris de Waard in gesprek met een dolblije Ed Chavernac, alias De Fransoos.

De juryprijs ging naar restaurant de Pizzabakkers. Dat maakte jurylid en fashion activist Janice Deul zojuist bekend tijdens Stadsfestival de Lakenfeesten op Leiden Culinair.

De etalage van de Pizzabakkers op de Herenstraat viel op door de originaliteit en de eenvoud. Van de uitgedeelde rode en witte lakens werd een tafellaken gemaakt. “In de etalage zie je alle ingrediënten voor een heerlijke maaltijd,” aldus de jury.

 

De Fransoos gebruikte voor de etalage veel eigen producten en verwees naar hun Facebookpagina voor het verhaal erachter. “Je wordt blij van deze etalage,” aldus de jury, die naast Deul bestond uit Monique IJsselsteijn (Centrummanagement Leiden), Esther Blankensteijn (visal manager), Marcel van Schooten en Marleen Hogendoorn (eigenaren LeidenShopping.com).

Door goed gebruik te maken van social media kon de delicatessenzaak op de Doezastraat winnen. De HerenDoezastraat was dit jaar sowieso goed vertegenwoordigd bij de etalagewedstrijd. Vorig jaar won in diezelfde winkelstraat Kapsones Kappers de publieksprijs, terwijl de juryprijs toen naar Terpen Tijn aan de Nieuwe Rijn ging.

LeidenShopping organiseerde samen met Centrummanagement Leiden voor de tweede maal de Leidse Etalagewedstrijd tijdens Stadsfestival de Lakenfeesten. De wedstrijd heeft als doel te laten zien wat voor leuke winkels de sleutelstad heeft. Alle winkeliers uit het centrum met een etalage mochten hieraan meedoen. Ze ontvingen hiervoor rode en witte lakens, die verwijzen naar de kleuren van onze stad en refereren ook aan Stadsfestival de Lakenfeesten. De lakens mochten naar eigen inzicht worden ingezet en ook bewerkt worden, dus geen regels of beperkingen.

LEIDENSHOPPING.com is hét online portal op het gebied van winkelen in de sleutelstad. Leiden is namelijk echt wel een winkelstad, naast de verschillende modeketens zijn het juist de lokale boetiekjes met mode, interieur of delicatessen die de stad uniek maken. Er is voor ieder wat wils en alles is op loopafstand. De verschillende, sfeervolle winkelgebieden – ook wel sfeergebieden genoemd – hebben elk hun eigen charme, de een richt zich op cultuur en de ander valt weer op door de gezellige horeca. Op LEIDENSHOPPING.com staat ook een overzicht van diverse leuke winkelroutes.

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×