Zomerse laatste uitzending van Cultuur071

In de studio Marleen Hoogendoorn van boekhandel De Kler uit Oegstgeest met de boekentips voor deze zomer. Verschillende titels passeren, waaronder Lucinda Riley – De zeven zussen, Nicolien Mizee – Moord in de moestuin, Hendrik Groen – Een kleine verrassing, Robert Pollack – De Taak, Maria Duenas – De dochters van de Kapitein. En op 2 juli komt de nieuwe Nicci French – Huis vol leugens uit…

 

Aanstormend cabaretier Floris Hessing, in het volgend seizoen de opvolger van Kees van Egmond, brengt ons een zomergroet in zijn eigen column. Vol overtuiging wijst hij ons op wat we vooral niet moeten vergeten mee te nemen in onze reiskoffer. IJzersterk verhaal, en sjonge, dát belooft wat voor de toekomst van Cultuur071 en het cabaret in Nederland!

 

Historicus Vincent van Zuilen blikt terug op zijn goedbezochte lezingen over Leiden in de Old School, over zijn verkenningen in de wereld van de destillaten en ook hij spreekt een column in: over vakantie en vrije tijd uiteraard, maar dan in vroeger dagen. Hij trakteert op feiten en gegevens die we niet kenden en die ons hogelijk verbazen en verrassen.

 

Iemke van Dijk, internationaal bekend beeldend kunstenaar, komt vertellen wat haar aandeel is geweest in de luid bejubelde upgrade die de Lakenhal heeft ondergaan en over de workshops die ze daar heeft verzorgd. Ze laat ons meekijkemn naar de lichtval door gebrandschilderde glas en ook neemt ze ons mee in haar visie op het kunstklimaat in de steeds mooiere stad die Leiden aan het worden is.

 

Voor de muziekagenda van Peter Visser surf je naar http://muziekgezien.blogspot.com en mocht je benieuwd zijn naar (bijna) alle muziek van het afgelopen seizoen, inclusief fluitjes, Franse chansons en muziekkeuzes van Peter? Klik dan hier voor de openbare speellijst van het hele seizoen op Spotify. De gehele laatste uitzending kan je hier terugluisteren:

Cultuur Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×