Alexandra Kranenburg en Esmeralda de Gruijter op het terrein voor Het GroenOord waar vanaf maandag 15 juli de Kliekjesdagen van start gaan (Foto: Gerry van Bakel).

Kliekjesdagen worden de nieuwe afterparty van foodtruckfestivals

Goed inkopen voor je eigen huis, tuin en keukenfeestjes is vaak al lastig, maar voor de uitbaters van foodtrucks kan het grillige zomerweer of een onverwacht slecht bezocht evenement voor lage inkomsten zorgen en een berg aan overgebleven voedsel. Kliekjesdagen.nl wil een alternatief bieden. Twee dagen afterparty in Leiden, waar foodtrucks uit het hele land hun restanten kunnen verkopen. Voor een gereduceerde prijs. De eerste Kliekjesdag is op maandag 15 juli.

Esmeralda de Gruijter en Alexandra Kranenburg hebben zelf catering gedaan op evenementen en festivals en weten als geen ander wat er allemaal wordt weggegooid. Hartstikke zonde, vinden de twee ondernemers. Zonde van de gederfde inkomsten voor de foodtruckers, zonde van het lekkere eten dat in de klikobak verdwijnt. Dat kan en moet anders. Een paar jaar geleden begonnen ze met hun concept van de Kliekjesdagen uit te werken. Deze zomer beleeft Leiden de primeur. Vanaf maandag 15 juli zal het plein voor complex Het GroenOord aan de Willem de Zwijgerlaan vier weken lang op maandag en dinsdag plaats bieden aan foodtrucks. Van 13.00 tot 22.00 uur kan het publiek dan komen proeven. En net als bij je eigen kliekjesdagen thuis als je een paar dagen teveel hebt gekookt, smaakt het de volgende dag wellicht nog beter dan de eerste.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Esmeralda de Gruijter en Alexandra Kranenburg over de Kliekjesdagen in Leiden.

Toegang tot het Kliekjesdagenterrein is gratis, de producten van de foodtrucks zijn tegen gereduceerd tarief te koop, maar wat er precies zal worden aangeboden is natuurlijk niet te voorspellen. “We weten natuurlijk niet vooraf welke foodtrucks zijn blijven zitten met eten,” zeggen Kranenburg en De Gruijter. “We hebben al met veel foodtruckers gesproken en de meesten zijn heel enthousiast over het concept.”

Kliekjesdagen werkt ook samen met de app ‘Too good to go’, waarmee je overgebleven maaltijden kunt bestellen. Ga voor meer informatie naar de facebookpagina van Kliekjesdagen of kijk op de website www.Kliekjesdagen.nl.

Duurzaamheid Economie Maatschappij kliekjesdagen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×