Leiden genoot massaal van het Leids Grachtenconcert

1

Duizenden Leidenaren zochten zondagavond een plekje op of langs het water van het Rapenburg om te genieten van het Leids Grachtenconcert. Het concert werd aangeboden door Minerva tijdens haar 41e lustrum, als cadeautje voor de stad. Het studenten koor en orkest Sempre Cresendo onder leiding van dirigent Guido Marchena begeleidde de hele avond tal van voornamelijk Leidse artiesten. De presentatie was in handen van cabaretier Thomas van Luyn. Het publiek genoot met volle teugen van onder andere Wesley Klein, Thomas Mansour, Mart Hoogkamer, Gerlinde Vliegenthart, Marnie Baumer, Wibi Soerjadi, Otis, Barry Badpak, Rudi Breedveld met Rubberen Robbie medley en Christa Kerkdijk met een ode aan de Zangeres zonder Naam.

Pianist Wibi Soerjadi is ook in Leiden geboren en kwam langs voor een indrukwekkend miniconcert

De avond werd afgesloten met een Ramses Shaffy medley, die in een pleeggezin in Leiden opgegroeid is. Na afloop was iedereen het erover eens dat het een prachtig en mooi Leids Grachtenconcert was, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Delen

1 reactie

  1. Waarom genoot Leiden wel van het Grachtenconcert op Zondagavond ? Hier geen bezopen musici, artiesten, hinderlijke reclame en tering herrie?.. Organisatie van de peurbakkentocht ga eens praten met de mensen van het Grachtenconcert. Of zullen de Leienaars dat weer voor de elite vinden Succes!!!

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline