(Foto's Emile van Aelst)

Leiden genoot massaal van het Leids Grachtenconcert

Duizenden Leidenaren zochten zondagavond een plekje op of langs het water van het Rapenburg om te genieten van het Leids Grachtenconcert. Het concert werd aangeboden door Minerva tijdens haar 41e lustrum, als cadeautje voor de stad. Het studenten koor en orkest Sempre Cresendo onder leiding van dirigent Guido Marchena begeleidde de hele avond tal van voornamelijk Leidse artiesten. De presentatie was in handen van cabaretier Thomas van Luyn. Het publiek genoot met volle teugen van onder andere Wesley Klein, Thomas Mansour, Mart Hoogkamer, Gerlinde Vliegenthart, Marnie Baumer, Wibi Soerjadi, Otis, Barry Badpak, Rudi Breedveld met Rubberen Robbie medley en Christa Kerkdijk met een ode aan de Zangeres zonder Naam.

Pianist Wibi Soerjadi is ook in Leiden geboren en kwam langs voor een indrukwekkend miniconcert

De avond werd afgesloten met een Ramses Shaffy medley, die in een pleeggezin in Leiden opgegroeid is. Na afloop was iedereen het erover eens dat het een prachtig en mooi Leids Grachtenconcert was, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×