Voorschotense wethouder Nanning Mol wordt burgemeester van Laren

Zojuist is bekend geworden dat de gemeenteraad van Laren unaniem gekozen heeft voor Nanning Mol (38) als nieuwe burgemeester van de gemeente Laren. Dit heeft de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekendgemaakt in een openbare raadsvergadering. De heer Mol (VVD) volgt mevrouw Rinske Kruisinga op, die sinds september 2017 waarnemend burgemeester is in Laren.

Wethouder Nanning Mol is eerste loco-burgemeester en lid van het dagelijks bestuur van de regio Holland Rijnland en van de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden. Vóór zijn wethouderschap is hij vanaf 2008 lid geweest van de Voorschotense gemeenteraad waaronder in de rol als fractievoorzitter. In diverse functies was hij werkzaam in Den Haag, waaronder Hoofd Verenigingszaken en Internationaal bij de landelijke VVD en Strategisch Bestuursadviseur bij de Unie van Waterschappen.

De gemeenteraad van Laren geeft aan dat Nanning Mol de gezochte verbinder is met een authentieke bestuursstijl. Hij is aimabel, doelgericht in het werk, communicatief vaardig, analytisch sterk en bestuurlijk sensitief. De aanbeveling van de Larense raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal zijn beëdiging plaatsvinden op 30 september 2019 te Laren

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×