DIOK scoort tegen Rugby Ottignies Club in de BeNeCup 2018. (Foto: Els Barnas).

DIOK gastheer voor twee internationale BeNeCup rugbyduels

Rugbyclub DIOK is op zaterdag 7 september gastheer zijn voor twee poule wedstrijden van de BenNeCup. De BeNeCup is het internationale kampioenschap tussen de top vier clubs van zowel België als Nederland. De landskampioenen sleepten met de nationale titel deze twee wedstrijden binnen op het Leidse gras aan de Smaragdlaan.

De twee topduels zijn niet alleen aan de lijn te volgen, ook worden ze live uitgezonden op nationale televisie door ZIGGO. De kabelexploitant zendt de BeNeCup wedstrijden uit in opmars naar het WK Rugby dat vanaf 20 september gespeeld wordt in Tokio.

De als vierde in de reguliere competitie geëindigde Haagse rugbyclub HRC, neemt het om 15.00 uur op tegen Rugbyclub Soignies, de nummer twee van België. DIOK neemt het vervolgens om 17.00 op tegen de Rugby Ottignies Club, dat derde werd in de Belgische competitie.

Beide wedstrijden vinden plaats bij DIOK en bieden een mooie gelegenheid voor de regio om twee wedstrijden op topniveau te zien. De uiteindelijke winnaar van de BeNeCup, waarvan de finale op 21 september plaatsvindt, mag zich kampioen van Nederland en België noemen. Op 14 september speelt de hoofdmacht van DIOK uit tegen HRC en op 21 september komen de Leidse rugbyers in actie tegen Soignies op Belgisch grondgebied.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×