(Archieffoto: CDA Voorschoten)

Regiogemeenten scoren goed in lijst Beste Gemeenten

In onderzoek van Weekblad Elsevier naar de kwaliteit en aantrekkelijkheid van Nederlandse gemeenten scoren Oegstgeest en Voorschoten erg hoog. Oegstgeest eindigt zesde en Voorschoten zevende. “Daar zijn we heel erg trots op, want het is prachtig als je gemeente zo gewaardeerd wordt”, zegt burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene.

De onderzoekers van Bureau Louter uit Delft vergeleken alle Nederlandse gemeenten en regio’s van Nederland op 97 punten. Denk daarbij aan de nabijheid en verscheidenheid van scholen, winkels, horeca en natuur. Verder keken de onderzoekers naar sociale aspecten zoals betrokken buurtbewoners en de mate van overlast. De beste gemeente van Nederland is volgens dit onderzoek de gemeente Rozendaal.


Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene

Oegstgeest Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×