(Foto's: PR).

Meelfabriek in de race voor 'Architectuur Oscar'

Architect Bart Akkerhuis is met het ontwerp dat zijn bureau Studio Akkerhuis maakte voor De Meelfabriek in Leiden doorgedrongen tot de finale van het World Architecture Festival 2019. Studio Akkerhuis is met De Meelfabriek genomineerd in de categorie ‘Future Project: commercial mixed use’. WAF is een internationaal architectuur festival met prijsuitreiking en wordt ook wel gezien als de ‘Oscars’ van de architectuur. De finale volgt in december in Amsterdam.

Het herbestemmingsproject De Meelfabriek mixt functies als wonen, werken, recreëren, kunst en wellness. De functies zijn verweven door de verschillende panden. Het project beslaat een oppervlak van 55.000 m², waarbij bestaande panden – veelal rijksmonument – gecombineerd worden met nieuwbouw. De eerste bouwfase is inmiddels in volle gang. De tweede bouwfase start binnenkort. Dat geldt ook voor de verkoop van de laatste woningen in dit project.

“De shortlist van het WAF geeft een realistische indicatie van de kwaliteit en diversiteit van architectonische ontwerpen wereldwijd,” aldus programmadirecteur Paul Finch. De Meelfabriek en Studio Akkerhuis zijn dan ook vereerd om op dit internationale podium plaats te mogen nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×