(Foto's: Gemeente Oegstgeest / Chris de Waard).

Park Rhijngeest na vellen rotte boom weer open voor publiek

De beukenboom in Park Rhijngeest is geveld en afgevoerd. De hekken die sinds eind april rondom het park tegenover het gemeentehuis van Oegstgeest stonden om wandelaars te beschermen, zijn weg en het park is weer open voor het publiek. Het gevaar in het park is echter nog niet helemaal geweken. Rond verschillende bomen zit nog een roodwit lint.

In de aanloop naar de viering van Koningsdag bleek in april van dit jaar dat een enorme beuk op omvallen stond. Omdat het toen midden in het broedseizoen was en er inderdaad vogels in de boom nestelden, mocht de gemeente de boom niet meteen omver halen. Daarom werd het deel van het park waar de boom stond afgezet en de kinderspelen die normaal gesproken op Koningsdag in het park plaatsvinden, werden door de Oranjevereniging verplaatst.

Compleet verrot
Inmiddels zijn de jonge vogels uitgevlogen en kon de boom gisteren alsnog omgezaagd worden. Daar was niet veel voor nodig, zoals de foto’s die burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest op zijn Facebook-pagina plaatste, tonen. De boom was kuis verrot en voor een deel helemaal hol.

EPR
Overal in het park staan overigens nog steeds bomen met om de bast een roodwit lint dat gevaar aanduidt. In alle gevallen gaat het hier echter niet om bomen die op omvallen staan, maar om eikenbomen met nesten van de eikenprocessierups (EPR).

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×