(Foto: Fonds 1818).

Paul Huijts nieuwe voorzitter bestuur Stichting Fonds 1818

Fonds 1818 dat initiatieven en organisaties in de regio Delft, Den Haag, Westland, Zoetermeer, Leiden, de Bollenstreek en tussenliggende gemeenten ondersteunt met geld, advies en begeleiding, krijgt een nieuwe voorzitter. Het is Paul Huijts die per 1 januari 2020 Jan Schinkelshoek opvolgt. Met zijn sterke bestuurlijke ervaring zowel bij de rijksoverheid, in het onderwijs en de culturele sector vindt het bestuur van Stichting Fonds 1818 in Paul Huijts een gedegen en gedreven nieuwe voorzitter.

Schinkelshoek maakt eind van het jaar de statutair bepaalde maximale tijd van negen jaar deel uit van het bestuur van Stichting Fonds 1818 waarvan zes jaar als voorzitter. Over zijn opvolger zegt hij: ”Het bestuur is verheugd met de komst van een nieuwe voorzitter met een warm hart voor de regio, een groot netwerk binnen maatschappelijke organisaties en hooggewaardeerde bestuurlijke ervaring.”

Paul Huijts is sinds 2014 secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken en heeft een lange carrière binnen de rijksoverheid. Daarnaast was hij tot voor kort lid van de Raad van Toezicht van Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer. Eerder was hij voorzitter van het bestuur van Stichting Stadstheater Zoetermeer. Verder is Huijts nog altijd lid van de Raad van Advies van Nationaal Park de Hoge Veluwe en adviserend lid van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei.

Het bestuur bestaat uit: Jan Schinkelshoek (voorzitter tot en met 31 december 2019), Lian Merkx, Noor van den Bergh, Auke Leenstra en Sjoerd Eisma (secretaris en penningmeester).

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×