Twee keer aanrijding met gewonden op kruising Herensingel met Kooilaan

17

Bij een aanrijding tussen een fietser en een personenauto is dinsdagmiddag een fietser gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde op de kruising met de Kooilaan.

Een paar uur later ging het op dezelfde kruising opnieuw mis. Dit maal waren een scooter en een auto bij een aanrijding betrokken. De bestuurster van de scooter is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

 

 

Delen

17 reacties

  • mensen weten niet eens wanneer ze voorrang hebben ongelooflijk
   van rechts bijvoorbeeld kijken ze nog boos ook als je voorang neemt man,man

   • nu heb je op dat kruispunt toevallig geen voorrang als je van rechts komt…………….. verder kun je beter even wachten dan voorrang nemen en op de grond belanden. Verkeer is niet doen waar je recht op hebt, je moet het met elkaar regelen. Iedereen kan immers een foutje maken of de boel verkeerd inschatten?!

 1. zo te zien is de fietser een speedpedelec (fiets die 45km per uur kan), levensgevaarlijk zijn die dingen in de bebouwde kom. Automobilisten zijn die snelfietsen niet gewend en het is moeilijk inschatten.
  Verder is dit kruispunt natuurlijk heel onoverzichtelijk, er zijn veel bijna-ongelukken op dit stuk. Maar er zal wel eerst een dode moeten vallen voordat de gemeente er iets aan gaat doen.

 2. Het schijnt dat je op een paard wel op je smartfoon mag kijken.
  Je bent dan wel bestuurder, maar een paard is geen voertuig.

  • Eigenheimer op

   Alles beter dan niets. Het is en blijft een onoverzichtelijk kruispunt! Rotonde of bv stoplichten met flitslicht.

   • Piet Pekelharing op

    Wat is hier in Odin’s naam onoverzichtelijk aan? De wegen zijn kaarsrecht, het zicht wordt niet belemmerd door gebouwen en er zijn overduidelijke haaientanden op het asphalt geschilderd die toch zonneklaar aangeven van welke richting je voorrang hebt of moet verlenen.

 3. Er zijn meer drukke kruisingen in de stad die nogal onoverzichtelijk zijn en/of waar te veel verkeersdeelnemers maar wat doen en kennelijk geen benul hebben van de voorrangsregels, niet uitkijken of brutaal en egoïstisch voorrang nemen. De enige effectieve oplossing is waarschijnlijk plaatsing van stoplichten.
  Optimistischer mensen zouden kunnen denken aan beter en meer verkeersonderwijs en wellicht een betere opvoeding. Het afdwingen van wellevendheid zal echter niet lukken. Er zijn bovendien te veel schaamteloze horken in ons land en kindertjes van horken worden vaak of meestal ook horken.

  • Een inwoner van Leiden op

   @ Frits 2019: ik denk niet dat meer stoplichten gaan helpen want dan rijden ze gewoon door rood. Zie dat dagelijks gebeuren..

 4. Maaike de Werk

  Is geen heel fijn kruispunt daar. Ik ben er zelf zowel als automobilist als op de fiets wat extra voorzichtig, het gaat dat heel makkelijk mis als je even nirt oplet.

Je bent nu offline