Rembrandt in schildersjas bij de Hermitage in Amsterdam. (Foto: Luuk Weteling).

Beeld ‘Rembrandt in schildersjas’ onthuld voor Museum De Lakenhal

Vrijdag wordt op de Oude Singel ter hoogte van de entree van Museum De Lakenhal het beeld ‘Rembrandt in schildersjas’ geplaatst. Het werk van beeldhouwer Gabriël Sterk wordt daar onthuld door cultuurwethouder Yvonne van Delft.

De onthulling van het beeld is de opmaat naar feestelijke activiteiten in de stad tijdens de aankomende Leidse Rembrandt Dagen, de geboortedag aanstaande maandag en de bestaande Rembrandt-route in Leiden. Deze route doet onder andere het museum aan.

In Museum De Lakenhal zijn op dit moment twee werken van Rembrandt te zien, ‘de Brillenverkoper’ (ca. 1624) en ‘Historiestuk met zelfportret van de schilder’ uit 1626. Dit najaar opent op 2 november de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt-Rising Star’ in Museum De Lakenhal waar het talent, de pijlsnelle ontwikkeling en de vroege jaren van Rembrandt centraal staan. Zo laat Leiden in dit Rembrandt-jaar op allerlei manieren de verbinding met de meester zien.

Het werk ‘Rembrandt in Schildersjas’ van Gabriël Sterk (Vleuten-De Meern, 1942) is door de kunstenaar aan de gemeente Leiden in bruikleen gegeven en zal aan Oude Singel tot het einde van de tentoonstelling Jonge Rembrandt-Rising Star (t/m 9 februari 2020) te zien zijn. Voorheen was het beeld te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam. Gabriël Sterk is een Nederlandse beeldhouwer, gevestigd in Frankrijk en is onderscheiden met onder andere de Prix de Rome.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×