Leids Mediafonds halve ton gekort

Leiden stelt voor volgend jaar niet één, maar twee ton beschikbaar voor het Leids Mediafonds. Eerder had het college voorgesteld om in de jaren 2020 en 2021 elk honderdduizend euro beschikbaar te stellen voor de ondersteuning van lokale journalistieke producties. Dat was al twee ton meer dan er beschikbaar was, want bij de oprichting vorig jaar werd alleen geld geregeld voor de eerste twee jaar. Wel met de bedoeling dat het fonds ook daarna door zou kunnen gaan, maar dat werd door veel partijen nu afhankelijk gemaakt van cofinanciering.

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Pieter Krol van de ChristenUnie Leiden over de subsidie voor het Leids Mediafonds.

Die cofinanciering staat nog steeds op de agenda en zal volgend jaar zeker deel uitmaken van de evaluatie van het fonds waartoe de raad gisteravond ook heeft besloten. Die volgt halverwege volgend jaar. Dan wordt ook duidelijk hoeveel geld de Leidse politici over hebben voor kritische journalistiek in de stad. Dat het fonds zelf ook aan de bak moet om extra geldbronnen aan te boren staat wel vast. Leiden wil niet als enige sponsor blijven optreden.

Leiden Politiek Leids Mediafonds


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×