Zwembad Het Wedde blijft de komende tien jaar open. (Foto: archief).

Voorschotense gemeenteraad stemt in: Zwembad Het Wedde blijft definitief open

De kogel is eindelijk door de kerk. Zwembad Het Wedde in Voorschoten blijft de komende tien jaar open. Het is mogelijk met geld van Sportfondsen Voorschoten BV, een eenmalige investering uit de spaarpot van de gemeente en een structurele bijdrage van 85.000 euro per jaar door de gemeente. Na vijf jaar wordt er gekeken hoe de verdere toekomst van zwemmen in Voorschoten eruit ziet.

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met directeur van zwembad Het Wedde Gerard van Hal

Al jaren worstelt de gemeenteraad van Voorschoten met de vraag hoe zwemmen in het dorp behouden kan worden. Lang zag het er niet naar uit dat het zwembad open zou kunnen blijven. Verschillende pogingen werden ondernomen om financiering voor het zwembad te vinden, maar het ei van Columbus leek toch echt onvindbaar. Totdat de onderzoekers Keizers en Vissers op geld van Sportfondsen Voorschoten stuitten. Dat geld wordt nu samen met geld uit de reserves gebruikt voor de exploitatie van het zwembad.

(Foto: Lieuwe van Slooten).

“Wij zijn blij”, zegt directeur van het zwembad Gerard van Hal. “Ik ben blij voor de burgers van Voorschoten, maar ook voor ons als werknemers dat we nog tien jaar werkgelegenheid hebben.” Met een vijftiental collega’s was Van Hal naar de raadszaal getrokken om het lang gehoopte besluit af te wachten. Over het evaluatiemoment na vijf jaar en de ontwikkelingen wat betreft zwemmen in Leiden was hij helder: “Samengaan met Leiden zal hem niet worden. Wij zijn een bad gericht op de Voorschotense bevolking.”

Advertentie

Politiek Voorschoten wedde


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×