Dierenambulance redt Zoeterwoudse egels uit wildrooster

3

De dierenambulance heeft zondagmiddag twee egels gered die onder een wildrooster aan het Groote Polderpad tussen Heineken en het Cronesteijnpark in Zoeterwoude Rijndijk terecht waren gekomen en daar niet meer uit konden komen.

Met behulp van enkele omstanders kon het zware rooster worden losgemaakt en omhoog getrokken worden. Vervolgens kon alvast een van de egels worden bevrijd. De andere egel verdween in de afvoerbuis. Die zat aan het eind verstopt , waardoor dat geen vluchtweg was en de egel bovendien onbereikbaar was voor de hulpverleners.

De vrijwilligers van de dierenambulance zaten zo met de situatie van de tweede egel in hun maag dat ze vandaag zijn teruggegaan. Ze wisten de verstopping in de afvoerpijp open te krijgen en konden daardoor ook deze egel alsnog redden van een wisse dood.

Na een kort verblijf op het nieuwe adres van de Dierenambulance aan de Draadbaan 14 in Leiderdorp worden de egels voor verdere verzorging naar de gespecialiseerde egelopvang in Zoetermeer gebracht.

Delen

3 reacties

  1. Bea Hoogheid op

    Voor wie de dierenambulance een warm hart toedraagt: doneren kan op NL29 INGB 0004 3417 03 t.n.v. Dierenambulance regio Leiden . Heel nuttig en nodig, zeker ook omdat er gemeentes buiten Leiden zijn die niets of maar een beetje in de kosten bijdragen! (zelf al jaren donateur, maar dat had u al geraden…)

Je bent nu offline