Kudde Cronesteyn ‘getrakteerd’ op vandalisme

18

De beheerders van Kudde Cronesteyn zijn vandaag onaangenaam verrast door vandalisme. Een hek en een kast zijn gesloopt en dat zorgt voor uren aan herstelwerkzaamheden en honderden euro’s aan schade. De politie is inmiddels ingelicht.

“We hadden net alles in orde gemaakt voor de terugkomst van onze koeien”, vertelt eigenaar Peter van den Akker van Kudde Cronesteyn. Hij is hoorbaar aangeslagen door de gebeurtenissen. “Het is nog een geluk bij een ongeluk, want onze dieren waren er nog niet. Die hadden zich kunnen bezeren of kunnen ontsnappen en langs het spoor terecht kunnen komen.”

In eerste instantie lijkt er niet veel gestolen te zijn en hebben de vandalen vooral schade aangericht. Dat is volgens Van den Akker waarschijnlijk vannacht of in het weekend gebeurd. “Er lopen daar veel wandelaars en hondenbezitters langs die ons goed weten te vinden. Als het eerder was gebeurd hadden ze ons wel op de hoogte gebracht.”

Herstel
Van den Akker is nu druk bezig zijn vrijwilligers te mobiliseren om alles weer in orde te maken. Vandaag of morgen gaan ze daarmee aan de slag. Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Van den Akker: “Ik ben gewoon bang dat dit niet de laatste keer is, dat zie je vaker bij vandalisme. Maar de politie is nu op de hoogte en zit er bovenop. Dit is zo triest, spullen van anderen moedwillig kapot maken.Het ergste is nog het veiligheidsrisico dat de dieren lopen.”

Delen

18 reacties

  1. S. Vinkenoog op

    Alcohol ?
    Van XTC wordt je vreedzaam zeg maar.
    Met wiet gaat ook niet.

  2. Jacqueline Overdevest

    Komkommertijd?? Wat een zeikverhaal. Een grote puinhoop daar in dat park met die subsidie koeien. En als een ander er een nog grotere puinhoop van maakt moet dat in de krant.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline