(Foto's: Peter van Houten).

Kudde Cronesteyn 'getrakteerd' op vandalisme

De beheerders van Kudde Cronesteyn zijn vandaag onaangenaam verrast door vandalisme. Een hek en een kast zijn gesloopt en dat zorgt voor uren aan herstelwerkzaamheden en honderden euro’s aan schade. De politie is inmiddels ingelicht.

“We hadden net alles in orde gemaakt voor de terugkomst van onze koeien”, vertelt eigenaar Peter van den Akker van Kudde Cronesteyn. Hij is hoorbaar aangeslagen door de gebeurtenissen. “Het is nog een geluk bij een ongeluk, want onze dieren waren er nog niet. Die hadden zich kunnen bezeren of kunnen ontsnappen en langs het spoor terecht kunnen komen.”

In eerste instantie lijkt er niet veel gestolen te zijn en hebben de vandalen vooral schade aangericht. Dat is volgens Van den Akker waarschijnlijk vannacht of in het weekend gebeurd. “Er lopen daar veel wandelaars en hondenbezitters langs die ons goed weten te vinden. Als het eerder was gebeurd hadden ze ons wel op de hoogte gebracht.”

Herstel
Van den Akker is nu druk bezig zijn vrijwilligers te mobiliseren om alles weer in orde te maken. Vandaag of morgen gaan ze daarmee aan de slag. Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Van den Akker: “Ik ben gewoon bang dat dit niet de laatste keer is, dat zie je vaker bij vandalisme. Maar de politie is nu op de hoogte en zit er bovenop. Dit is zo triest, spullen van anderen moedwillig kapot maken.Het ergste is nog het veiligheidsrisico dat de dieren lopen.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×