EY levert Leidse jaarrekening te laat op

Huisaccountant EY heeft ondanks stellige beloftes de jaarrekening 2018 van de gemeente Leiden vandaag niet opgeleverd. Vandaag is de laatste dag dat gemeenten de vastgestelde jaarrekening moet opleveren bij de provincie Zuid-Holland. Dat wordt nu dus niet gehaald. Eigenlijk smokkelde de gemeente daarmee al een dagje, want formeel moet de jaarrekening voor 15 juli worden ingeleverd. Overigens was de provincie daarmee akkoord.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Paul Dirkse over het uitblijven van de accountantsverklaring over 2018.

Als de jaarrekening vanavond niet alsnog bij de gemeente binnenkomt, moet de Leidse raad aanstaande donderdag opnieuw bij elkaar komen. De vergadering van vanavond is al een vervolg van afgelopen donderdag, met name om de jaarrekening vast te kunnen stellen. (Update: De jaarrekening is maandag niet geleverd, daardoor komt de raad aanstaande donderdag opnieuw bij elkaar.)

Waarschijnlijk geen goedkeurende verklaring
Wethouder Dirkse van financi├źn had nog meer slecht nieuws voor de Leidse raadsleden. EY had de gemeentelijke Commissie voor de Rekeningen vorige week beloofd dat er, ondanks enkele fouten en bevindingen, een goedkeurende controleverklaring zou komen. Daar is EY op teruggekomen. Er is nu een verklaring met beperkingen op handen. “We weten niet precies waar we aan toe zijn maar we hebben nu te horen gekregen dat er toch nog nieuwe zaken naar voren zijn gekomen, waardoor de jaarrekening door rechtmatigheidsmarges heen gaat,” zo verklaarde Dirkse zojuist aan het begin van de raad..

EY is ook vanavond nog bezig met een interne review. Het is volgens EY nog steeds de insteek om dat vanavond af te ronden, maar het is volstrekt onduidelijk of dat ook zal gebeuren.

Overigens is EY na oplevering van de verklaring over 2018 niet meer de accountant van de gemeente Leiden. “En dat is maar goed ook,”zei een duidelijk ge├»rriteerde Dirkse. De nieuwe accountant van de gemeente Leiden is Deloitte, zo besloot de raad enkele maanden geleden al.

Leiden Politiek jaarrekening2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×