Leidse Rembrandtdagen voortaan jaarlijks spektakel

28

De Leidse Rembrandtdagen hebben afgelopen weekeinde circa 25.000 bezoekers getrokken. Dat zei voorzitter Tjeerd Scheffer afgelopen nacht bij de jaarlijkse kranslegging bij het borstbeeld van Rembrandt op de hoek van het Noordeinde en de Witte Singel, waarmee al 18 jaar wordt stilgestaan bij de verjaardag van de beroemde Leidse zoon.

Chris de Waard in gesprek met Tjeerd Scheffer over de Leidse Rembrandtdagen.

Het evenement is zo’n succes dat er niet alleen een tweede editie komt, maar dat het festival een plekje krijgt op de jaarlijkse kalender met activiteiten in de Sleutelstad. Scheffer is er van overtuigd dat de Leidse Rembrandtdagen de komende jaren zullen uitgroeien tot een heel groot evenement. “Dit pas zo goed bij Leiden,” zei Scheffer terwijl naast hem cultuurwethouder Yvonne van Delft instemmend knikt.

Delen

28 reacties

 1. Anita Vd Bosch-Bax

  Dan zou het leuk zijn als er meer reclame voor gemaakt gaat worden ook in de weekbladen van de omliggende gemeenten. Het was erg goed in elkaar gezet heel leuk om de route te lopen.👍

 2. Mieke schroot op

  Hallo sleutelstad, ik zou graag de foto van de reiziger (met koffertjes) willen hebben
  Als figurant kan je natuurlijk zelf niet een foto maken
  Alvast bedankt
  Het was een geweldig festival

  • Nee toch zeker!
   Het is een woonwijk, geen pretpark!
   Geen enkele inspraak vanuit de bewoners van de Pieterswijk gevraagd.

   • Wim de Leeuw op

    Zou die inspraak ergens anders op neerkomen dan “Leuk plan, maar not in my backyard”? Ik woon zelf aan de Singel, vlak in de buurt van Heren- en Doezastraat. De optochten van het Leids ontzet, de Singelloop, de Marathon, de streekmarkt in de Heren- en Doezastraat, de optredens in het Van der Werfpark en straks weer die op de Garenmarkt, ik kan er allemaal van meegenieten en moet mezelf als bewoner er soms aan aanpassen. Maar wat mij betreft is dat een gevolg van willen wonen in of nabij het historisch hart van een levendige (universiteits-) stad.

 3. Liesbeth spreeuwenberg op

  Laat maar zitten. Geen enkele behoefte aan. De binnenstad wordt steeds meer een doorlopend festivalterrein. Er is geen weekend in de zomer zonder evenement, optreden of foodfeestje. De Leidse binnenstad is prachtig maar heeft ook veel permanente bewoners. Laat het geen decor worden voor de gemeente of andere organisaties om nog meer volk te trekken. En ook niet om als verdienmodel voor de stad te functioneren.

  • Een inwoner van Leiden op

   @ Liesbeth Spreeuwenberg: helemaal mee eens. Er is geen enkel weekend meer “rustig”. Verplaats als gemeente eens een flink aantal evenementen naar andere wijken dan de binnenstad.

 4. Er moet zeker meer bekendheid aan gegeven worden, mensen uit Voorschoten wisten bijvoorbeeld nergens van en kwamen er boodschappen doende in Leiden achter. Maar het was geweldig, zeer goed in elkaar gezet en het zag er zeer verzorgd uit. Het Klein Sionshof in de Schoolsteeg was echter niet aangegeven op de route en daar was het fantastisch, er werd echt een verhaal uitgebeeld en werd ook nog in het Engels gebracht. Het hofje deed je echt denken aan de Rembrandt-tijd en volgens mij zijn daar honderden mensen geweest, zowel zaterdag als zondag.
  Petje af voor de organisatoren !

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline