Thaise olifantenactivist spreekt in Kijkhuis bij eenmalige vertoning documentaire

7

Op zaterdag 24 augustus ontvangt het Kijkhuis Leiden de Thaise olifantenactivist Lek Chailert. Aanleiding is een eenmalige vertoning van de documentaire LOVE & BANANAS: AN ELEPHANT STORY, waarin Chailert samen met regisseur Ashley Bell en hun team op een gevaarlijke missie gaat om de 70-jarige olifant Noi Na te bevrijden.

Wereldwijd leven duizenden olifanten onder barre omstandigheden in gevangenschap. Activist Lek Chailert vecht iedere dag voor het welzijn van Aziatische olifanten en tegen het gebruik van de ‘crush box,’ een instrument waarmee de dieren op wrede wijze getemd worden. In de documentaire LOVE & BANANAS: AN ELEPHANT STORY wordt de kijker met Chailert en haar team meegenomen op missie om olifant Noi Na te redden; een gevaarlijke missie waarvoor 2,5 jaar voorbereiding nodig was. LOVE & BANANAS is een absolute must-see voor dierenliefhebbers.

Het Kijkhuis is vereerd om Lek Chailert op 24 augustus te mogen ontvangen bij een eenmalige vertoning van LOVE & BANANAS. Na afloop van de film vertelt zij over haar werk en beantwoordt ze vragen van het publiek. De film start om 16.00 uur, tickets voor dit bijzondere evenement zijn nu te koop via de website van Bioscopen Leiden.

Delen

7 reacties

 1. Hier krijg je echt tranen van in je ogen zo als die prachtige beesten worden mishandelt en dat alleen voor menselijk plezier
  Vreselijk

 2. Yvonne Jansen op

  Aanrader! Ik was afgelopen vakantie in het park van Lek waar de olifanten opgevangen worden. Het gebeurt heel professioneel en inderdaad ook met heel veel liefde en bananen.

 3. De voorstelling van 16.00 uur is bijna uitverkocht.
  Daarom is er om 13.30 uur nog een voorstelling.
  De kaarten kosten € 10.50. Hiervan is 50% voor de olifanten in Thailand.

Je bent nu offline