(Foto: PR).

Basisschool Woutertje van Leyden verder als De Pionier

De openbare basisschool Woutertje van Leyden heeft een nieuwe naam. De school gaat verder onder de naam De Pionier. “Een unieke, inspirerende en krachtige naam die het onderwijsconcept van de school weerspiegelt,” zo vindt directeur Leon Plomp. “Een pionier is iemand die graag nieuwe dingen ontdekt en uitprobeert. Hij zoekt naar nieuwe manieren en mogelijkheden om dingen op een betere, slimmere en handigere manier te doen en wacht niet tot een ander het gedaan heeft.”

De Pionier startte onder de oude naam in 2017 als school met een toekomstgericht onderwijsconcept waarin eigenaarschap, nieuwsgierigheid, creativiteit, samenwerking en talent de pijlers vormen. “Want elk kind is anders. Elk kind leert anders. Op een ander niveau of op een andere manier. Door de leerstof op diverse manieren aan te bieden, ontdekken kinderen hoe zij het beste leren.”

De Pionier werkt in units, die onderverdeeld zijn in mentorgroepen. Doordat in een mentorgroep leerlingen van verschillende leerjaren en niveaus bij elkaar zitten, vinden kinderen gemakkelijk aansluiting en leren zij met en van elkaar.

 

 

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×