Eerste kliekjesdagen mislukt door gebrek aan restjes

21

Het is een sympathiek idee en het leek kans van slagen te hebben. Een foodtruckfestival met kliekjes tegen een gereduceerde prijs. Gisteren en vandaag was de eerste editie van die Kliekjesdagen op het voorterrein van Het GroenOord, maar het succes bleef uit of moet nog komen. Niet alleen de bezoekers laten het tot nu toe afweten, ook de foodtrucks.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een friettent, een bierwagen, een caravan met snoepgoed en een smoothiebar waar je je eigen smoothies kunt samenstellen door een selectie te maken uit de uitgestalde fruit- en groentesoorten. Dat was gisteren de bezetting op dag een van de Kliekjesdagen. Vandaag stonden alleen de bierwagen en de friettent er nog.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dat het publiek het laat afweten, kan te maken hebben met het feit dat de Kliekjesdagen nog aan bekendheid moeten winnen en ook dat ze op maandag en dinsdag worden gehouden. Bovendien is de zomervakantie nog niet in alle hevigheid losgebarsten en werkt het weer deze week ook niet mee. Dat zijn allemaal zaken die min of meer vanzelf goed kunnen komen, want het is de bedoeling van de initiatiefnemers om de Kliekjesdagen zes tot acht weken de kans te geven. De hele zomer elke week op maandag en dinsdag.

Een groter probleem lijkt het aantrekken van met voedselrestanten overladen foodtrucks die in Leiden maar wat graag hun overtollige voorraden aan de man of vrouw zouden willen brengen. De een na de ander belde gisteren af of kwam gewoon niet opdagen. Als dat niet verandert kan het idee nog zo sympathiek zijn, maar is er blijkbaar toch geen markt voor het duurzame concept.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdag was er naast de smoothiebar, de friettent en de bierwagen alleen een paardentrailer met muziek om het plein in elk geval met vrolijke klanken te vullen.

Delen

21 reacties

 1. Of hebben die mensen uit die kut Huissen geklaagd ze moeten die huizen slopen en weer een groennoordhal neer zetten

  • blijkbaar ben je niet helemaal op de hoogte van de opzet van ‘kliekjesdagen’….

 2. Werden de kliekjes misschien in de kledingbak geflikkerd, samen met dode huisdieren, gebruikte tampons, poepluiers enz.? 🙁

 3. Media Eend op

  Does normaal joh!! Niemand wil betalen voor afval! Stelletje mafklappers!!

  • Nou, waarde mafkees, de supermarkten liggen anders vol afval en het spul vliegt voor grof geld weg. Alleen wordt het niet afval genoemd, maar bijv. worst of vleeswaren en honden- of kattenvoer, producten met een hoog gehalte aan slachtafval, net als allerlei rommel die snackbars onder diverse productnamen verkopen. En na slachtafval betaald, genuttigd en verteerd te hebben zou het zo maar kunnen dat u uw billen afveegt met betaald afval, in dit geval ook wel kringlooppleepapier genoemd. Heel normaal eigenlijk.

  • mmmmm producten die over zijn of nét tegen de houdbaarheidsdatum zitten is dus afval…… vreemde opvatting.

 4. Misschien zijn er ook veel foodtrucks die het voor de hobby “er bij” doen in het weekend en dan maandag en dinsdag weer “gewoon” moeten werken?

 5. Gebrek aan foodtrucks? 🤣🤣🤣 gebrek aan visie zul je bedoeluh

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline