Fractievoorzitter Sjoerd van den Dool opvolger wethouder Nanning Mol

VVD-fractievoorzitter Sjoerd van den Dool is de beoogde opvolger van wethouder Nanning Mol die na de zomer burgemeester wordt van de Noord-Hollandse gemeente Laren. Dat meldt de Voorschotense Krant die het bericht na flink aandringen bevestigd kreeg van de VVD Voorschoten. De partij zelf zegt er verder nog niks over en komt pas eind augustus met een officiƫle mededeling over de opvolging van Mol.

Wethouder Nanning Mol werd op 3 juli unaniem door de gemeenteraad van Laren voorgedragen als nieuwe burgemeester. De benoeming moet formeel nog worden bekrachtigd door de minister van Binnenlandse Zaken. Dat gebeurt na het zomerreces. Zodra de benoeming definitief is, vertrekt Nanning Mol eind september naar Laren. Daarna volgt Van den Dool hem in Voorschoten op.

De 45-jarige Sjoerd van den Dool is werkzaam in klinisch geneesmiddelenonderzoek. Hij zit sinds 2008 voor de liberalen in de politiek. Eerst als burgerraadslid en bij de verkiezingen in 2010 werd hij gekozen als raadslid. In mei 2017 volgde hij Nanning Mol op als fractievoorzitter van de partij toen die laatste tussentijds wethouder werd na het opstappen van Inge Nieuwenhuizen.

Katrien van Meenen nieuwe fractievoorzitter
Zodra Van den Dool wethouder is geworden, wordt zijn fractiegenote Katrien van Meenen de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Voorschoten. Dat laat Sjoerd van den Dool desgevraagd aan Sleutelstad weten.

 

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×