(Foto: Reanne van Kleef).

Fikse boetes voor overtreden regels gebruik ecoglazen

Organisatoren van evenementen die tegen de regels in geen ecoglazen gebruiken, worden stevig aangepakt door de gemeente. Als wordt geconstateerd dat drankjes in andere dan ecoglazen worden geschonken, dan legt de gemeente een zogeheten last onder dwangsom op. Dat is een voorwaardelijke boete die in dit geval duizend euro per overtreding bedraagt.

De vergunninghouder van het betreffende evenement krijgt vervolgens een uur de tijd om alsnog ecoglazen te gaan gebruiken. Wie dat niet doet, moet de boete echt betalen. Die kan bij meerdere achtereenvolgende overtredingen oplopen tot tienduizend euro. Ook kan in zo’n geval een volgende vergunning worden geweigerd.

Niet alleen het gebruik van de herbruikbare hardplastic drinkbekers wordt verplicht gesteld. Ook zijn evenementenorganisatoren, horeca-exploitanten en standhouders voortaan verplicht om minimaal een euro statiegeld op de ecoglazen te heffen en dat bedrag bij inlevering weer uit te betalen. Ook het niet voldoen aan deze regel leidt tot een dwangsom of boete.

Een bekend evenement dat al jaren gebruik maakt van ecoglazen, maar die verkoopt in plaats van er statiegeld op te heffen is Rrrollend Leiden. Die werkwijze mag dus volgens de nieuwe regels niet meer.

Duurzaamheid Leiden Politiek Ecoglazen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×