Tijdelijke woningen Sumatrastraat vrijwel zeker niet naar Vijf Meilaan

Het besluit om de zestien tijdelijke woningen die nu nog aan de Sumatrastraat staan, in mei volgend jaar te verplaatsen naar een grasveldje tussen de Vijf Meilaan en de Valeriusstraat wordt heroverwogen. Dat maakte wethouder Damen zojuist bekend.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de nieuwe zoektocht naar de beste plek voor de woonunits.

Damen is samen met directeur Christoffel Klap van Woonstichting Ons Doel op huisbezoek geweest bij een van de bewoners van de flat aan de Valeriusstraat. Ze wilde met eigen ogen zien hoe de situatie zou worden gezien vanuit die appartementen. “En dat viel niet mee,” zegt Damen die nog niet met honderd procent zekerheid kan zeggen dat de woningen nu niet op die plek zullen komen,  maar de kans daarop lijkt nihil.

De gemeente gaat nu, samen met de gemeenteraad, alle eerder onderzochte achttien locaties opnieuw bekijken en ook nieuwe opties worden in het onderzoek meegenomen.

 

Leiden Politiek valeriusstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×