Tijdelijke woningen Sumatrastraat vrijwel zeker niet naar Vijf Meilaan

59

Het besluit om de zestien tijdelijke woningen die nu nog aan de Sumatrastraat staan, in mei volgend jaar te verplaatsen naar een grasveldje tussen de Vijf Meilaan en de Valeriusstraat wordt heroverwogen. Dat maakte wethouder Damen zojuist bekend.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over de nieuwe zoektocht naar de beste plek voor de woonunits.

Damen is samen met directeur Christoffel Klap van Woonstichting Ons Doel op huisbezoek geweest bij een van de bewoners van de flat aan de Valeriusstraat. Ze wilde met eigen ogen zien hoe de situatie zou worden gezien vanuit die appartementen. “En dat viel niet mee,” zegt Damen die nog niet met honderd procent zekerheid kan zeggen dat de woningen nu niet op die plek zullen komen,  maar de kans daarop lijkt nihil.

De gemeente gaat nu, samen met de gemeenteraad, alle eerder onderzochte achttien locaties opnieuw bekijken en ook nieuwe opties worden in het onderzoek meegenomen.

 

Delen

59 reacties

  • Rob Kok

   Cootje van Jij roosenveldstraat 49 jansenbinders staat al van af 2013 leeg de eigenaar wil het graag verhuren maar ja

 1. Dit was een ondoordacht plan en daar heeft Leiden (er) genoeg van (dubbelzinnig geformuleerd)!
  Goed dat het nu van de baan is. Zuid West heeft al genoeg woningen en kantoren erbij gekregen.

  • Chris de Waard
   Chris de Waard op

   Er komt alsnog heel erg veel bij. Het is dé wijk waar de gemeente een ‘verdichtingsvisie’ voor heeft gemaakt. De wijk heeft volgens het college een ‘stempelstructuur’ er er gaat bijgestempeld worden. Dat houdt in, aan- en bijbouwen.

  • Een inwoner van Leiden op

   @Frits 2019: Zo gaat dat toch altijd? En al die andere locaties waren toch ook niet geschikt? Worden de bewoners op die locaties toch ook niet vrolijk. Dan toch maar in de achtertuin van Damen?

 2. Ze gaan pas kijken nadat er onrust, woede en protest waren ontstaan? En zagen toen dat die grasvelden niet zo geschikt zijn? Wat is dat nou voor wanbestuur? Waarom hebben medewerkers van Ons Doel en ambtenaren van de gemeente niet goed gekeken vóórdat een voorlopig besluit over plaatsing werd genomen?

 3. Een Leids burger op

  Ze wilde met eigen ogen zien hoe de situatie zou worden gezien vanuit die appartementen. “En dat viel niet mee,” zegt Damen.
  .
  Daar is niet veel inlevingsvermogen voor nodig hoor mevr. Damen. Maar dat ontbreekt meestal bij salonsocialisten.
  Zelfs ik die niet vanuit die appartementen heb gekeken kan mij desondanks toch goed voorstellen hoe dat voor de bewoners daar zou zijn.
  Eerst een besluit nemen, dan pas ter plaatste gaan kijken en tenslotte heroverwegen.
  Ben wel benieuwd in wiens ¨achtertuintje¨ ze dan nu zullen komen?

  • Robbie de Importleienaar op

   Allemaal NIMBY’s daar in de Valeriusstraat, nietwaar, Leids Burger? 😉

   • Een Leids burger op

    Nee Robbie, daar niet:: want de bewoners daar hadden best een punt dat containerwoningen op een grasveldje vlak voor een flat geen goed idee was. Zelfs Damen ziet dat nu ook in.
    Juist om geen groen op te offeren zal men met bouwen de hoogte in moeten. Dit plan was heel wat anders dan die nimby´s die zaten te zeuren over een paar minder zonnestraaltjes door die Lead-torens aan de Willem de Zwijgerlaan.

    • Robbie de Importleienaar op

     Nee hoor, gewoon een andere wethouder en minder trollen 😆

 4. Linda Den Os-Ouwerkerk

  “De gemeente gaat nu, samen met de gemeenteraad, alle eerder onderzochte achttien locaties opnieuw bekijken..” Waar valt terug te lezen welke 18 locaties dit dan zijn?!

 5. Carla de Rijk

  Wie wonen er nu eigenlijk in die 16 tijdelijke woningen? Wisselt dat ? Want hebben die mensen niet zo langzamerhand recht op een echte woning?
  Misschien dat Mw. Damen zou kunnen nadenken over het bouwen van sociale huurwoningen ipv al die dure koopflats.

 6. Daan Sloos

  Fijn dat ze eindelijk tot inkeer gekomen zijn bij de Gemeente Leiden Jammer dat ze eerst de bewoners ongerust gemaakt hebben Maar eind goed al goed zullen we maar denken

  • Een Leids burger op

   Voor de bewoners aan de Valeriusstraat is het fijn, maar de vraagt blijft waar ze dan nu zullen komen. Uiteindelijk gaat het college ( en de raad) bepalen waar ze nu moeten komen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline